Tom Boonen: 'Van Aert moet Ronde en Roubaix winnen, daar wordt hij dik voor betaald'

Wout moet just niks? Volgens Tom Boonen moet hij net wél de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix winnen!

Kristallen Fiets award show 2021

Wout van Aert maakte na zijn deugddoende zege in de E3 Saxo Classic komaf met alle kritiek die hij de laatste maanden te verwerken kreeg. Nadat hij Mathieu van der Poel en Wout van Aert uit het wiel sprintte, zocht hij meteen de camera op en riep hij de niet mis te verstane woorden "Ik moet just niks!"

Daar gaat Tom Boonen niet helemaal akkoord mee. "Er moet inderdaad niets in het leven, enkel kakken en doodgaan", vertelt Boonen in een interview met Het Laatste Nieuws. Maar bij Van Aert ligt dat anders. Boonen vindt dat hij wel degelijk ooit de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix op zijn palmares moet zetten.

"Van Aert krijgt dik betaald om dat soort koersen te winnen", klink het scherp. "Dat is toch de bedoeling van alles? Je slooft je geen zes maanden uit om dan plots te zeggen dat het allemaal niet zo belangrijk is."

Boonen weet echter ook dat het helemaal niet zo vanzelfsprekend is om zo'n grote koersen te winnen, zelfs al ben je de sterkste renner. "Niets komt op bestelling. Je kunt alleen maar je uiterste best doen en ervoor zorgen dat je 100% klaar bent zodat je alles onder controle hebt wat er te controleren valt. Ín koers probeer je dan je eigen plan zoveel mogelijk in de plooi te laten vallen, maar je ondergaat ze ook voor een stuk. In die zin moet niks, je kunt alleen maar héél hard willen."

Zondag

Boonen ziet het overigens wel goed komen met Van Aert in de Ronde van Vlaanderen. "Wat Wout deed in de E3 Saxo Classic vond ik één van zijn strafste toeren ooit. Het was de eerste keer dat hij won met zijn hoofd en niet met zijn benen. Dat kan hij in zondag zomaar herhalen. Ik denk dat Pogacar de beste man in koers wordt. Maar daarom wint hij nog niet", aldus Tom Boonen.

Achtergrond
  • Photo GvG/PN/Cor Vos © 2021