Kurt Bogaerts ziet Pidcock grote ronde winnen: 'Zowel Tom als ploeg hebben ambitie'

Zien we alleskunner Tom Pidcock straks ook meedoen voor winst in een grote gronde? Trainer Kurt Bogaerts twijfelt alvast niet aan zijn capaciteiten als ronderenner.

Strade Bianche men elite 2023

Wat kan het multitalent Tom Pidcock niet? De Brit won zopas nog de Strade Bianche, was vorig seizoen de sterkste in de Touretappe naar Alpe d'Huez, is de regerende olympische kampioen in het mountainbiken en veroverde al een wereldtitel in veldrijden. Maar schuilt er ook een winnaar van een grote ronde in het supertalent?

Kurt Bogaerts, al jarenlang de trainer van de Brit, twijfelt alvast niet. "Tom heeft ook ambitie in het grote rondewerk", vertelde hij in wielertalkshow Vive le Vélo. "Ook de ploeg wil meegaan in dat verhaal. Tom wil scoren over de ganse lijn."

Al ziet Bogaerts wel één groot werkpunt. "Het tijdrijden heeft hij nog niet zo goed onder de knie." Dat bewees Pidcock ook in de Ronde van de Algarve door in de afsluitende tijdrit op miraculeuze wijze recht te blijven na een schuiver in een bocht.

Grote vier

Verder vertelt Bogaerts dat we gerust van 'de grote vier' in plaats van de 'grote drie' mogen spreken. "Maar zondag misschien niet, ik wil niet dat de druk te hoog is (lacht). Ik denk dat hij heel dicht bij de grote drie aanleunt. Als je ziet hoe hij in de Strade won, wie hij daar allemaal uit het wiel reed. Hij heeft daar echt een enorme stap gezet in zijn carrière."

Maar het belangrijkste is volgens Bogaerts dat de sympathieke Brit zich blijft amuseren op de fiets. "Bij onze ploeg staat de mens voorop. Tom heeft enorm veel inspraak in zijn programma. We hebben nog genoeg tijd. Hij werkt hard, traint goed en doet veel opofferingen."

Achtergrond
  • Photo: Luca Bettini/SCA/Cor Vos © 2023