Dit zijn de ploeggenoten van Tadej, Wout en Mathieu in de Ronde van Vlaanderen

Zelfs De Grote Drie kunnen het niet alleen. We zetten de ploeggenoten van Pogacar, Van der Poel en Van Aert voor je op een rijtje!

E3 Saxo Classic Harelbeke 2023

In aanloop naar de Ronde van Vlaanderen wordt er hoofdzakelijk aandacht besteed aan drie favorieten: Tadej Pogacar, Wout van Aert en Mathieu van der Poel. Dit is niet geheel onlogisch, zij steken met kop en schouders boven de rest uit. Desondanks kunnen zij het niet alleen, de ploeggenoten vervullen ook een belangrijke rol tijdens de wedstrijd. Daarom een overzicht van de kompanen van de topfavorieten.

Jumbo-Visma

De ploeg van Wout van Aert kreeg gisteren een flinke tik te verwerken. Dylan van Baarle, één van de belangrijkste pionnen, verschijnt wegens fysieke ongemakken niet aan de start. De winnaar van onder meer Parijs-Roubaix en Omloop Het Nieuwsblad heeft nog teveel last van een valpartij in de E3 en wordt vervangen door Tim van Dijke. 

Hoewel Jumbo er zodoende niet op vooruit gaat, is er geen nood aan de man voor de Nederlandse WorldTour-formatie. De kopman kan in de vorm van Tiesj Benoot en Christophe Laporte  beroep doen op een twee ijzersterke helpers. Het team wordt gecomplementeerd door Edoardo Affini, Nathan van Hooydonck en Tosch Van der Sande. 

Alpecin-Deceuninck

Mathieu van der Poel gaat zondag op voor zijn derde overwinning in Vlaanderens Mooiste. Zijn sterkste ploeggenoot is Soren Kragh Andersen. De Deen is meervoudig etappewinnaar in de Tour en kan uitstekend uit de voeten in de voorjaarsklassiekers. Hij kan, zo nodig, vuil werk opknappen in de finale.

Van der Poel wordt verder bijgestaan door: Silvan Dellier, Maurice Ballerstedt, Michael Gogl, Gianni Vermeersch en Xandro Meurisse. Het is echter zeer de vraag in hoeverre deze vijf ploeggenoten een bijdrage kunnen leveren aan de prestatie van Van der Poel. De 28-jarige Nederlander heeft op papier de zwakste ploeg van de favorieten.

UAE Team Emirates

Tadej Pogacar zal na de vierde plaats van vorig jaar hopen op een beter resultaat in 2023. De Sloveen maakt er geen geheim van dat hij de Vlaamse wielerhoogmis heel graag op zijn palmares wil bijschrijven. Zijn eerste luitenant bij die missie: Matteo Trentin. De 33-jarige Italiaan is een gelouterde klassiekerspecialist en kan van grote waarde zijn voor de kopman.

De overige knechten van Pogacar zijn: Rui Oliveira, Mikkel Bjerg, Vegard Stake Laegen, Tim Wellens en Nederlander Sjoerd Bax. Vanaf 09:45 uur kunnen we op Eurosport en Sporza de topfavorieten en hun ploeggenoten in actie zien.

Achtergrond
  • Photo: Luca Bettini/SCA/Cor Vos © 2023