Extinction Rebellion zal opnieuw toeslaan tijdens de Ronde: 'Perfecte toneel voor breed publiek'

De radicale activistische beweging Extinction Rebellion is opnieuw van plan om de Ronde van Vlaanderen te verstoren om aandacht te vragen voor de klimaatopwarming.

Tour des Flandres 2022

Herinnert u zich nog de man die vorig jaar over de dranghekken sprong toen Mathieu an der Poel zijn tweede Ronde van Vlaanderen won? De man bleek na afloop geen enthousiaste superfan te zijn, maar een klimaatactivist, die met zijn actie meer aandacht wilde vragen voor de klimaatverandering. Later sloeg hij ook toe aan de finish in Luik-Bastenaak-Luik en zondag mogen we ons opnieuw aan een actie van de activistische klimaatbeweging Extinction Rebellion verwachten, zo meldt Het Nieuwsblad.

Extinction Rebellion ziet de populairste wielerklassieker ter wereld als "het perfecte toneel om een breed publiek te bereiken voor een kwestie die ons allemaal meer zorgen zou moeten baren", zo luidt het persbericht. Het is echter niet duidelijk welke actie er precies gepland is en waar die zal plaatsvinden.

Klimaatcrisis

In het jongste klimaatrapport van de Verenigde Naties waarschuwen klimaatwetenschappers “dat we op koers zitten naar een onleefbare toekomst met massale migratie en miljoenen doden. Dit is een duidelijk signaal dat we onze verantwoordelijkheid moeten opnemen en actie moeten ondernemen om de milieu- en klimaatcrisis te bestrijden."

Achtergrond
  • Photo: /Vincent Kalut/PN/Cor Vos © 2022