Loeisterke Kaden Groves schrijft Volta Limburg Classic op zijn naam

Kaden Groves heeft de Volta Limburg Classic op zijn naam geschreven. De Australiër was verreweg de beste in de koers.

Volta Limburg Classic 2023

De Volta Limburg Classic, met onder andere Thijs Zonneveld aan de start namens BEAT Cycling, brak op ruim tachtig kilometer van de meet open toen Pascal Eenkhoorn, Maxim Van Gils en Milan Menten van Lotto-Dstny in één streep naar een grote groep koplopers reden. Daarbij zaten onder meer de vroege vluchters, maar ook eerdere aanvallers als Rune Herregodts en Kaden Groves.

Uiteindelijk kwamen in de beestachtige weersomstandigheden in Limburg vier renners voorop te zitten: Van Gils, Eenkhoorn, Groves en Herregodts. Slechts één renner wist nog terug te keren vanuit het peloton: Oscar Onley. Het toptalent van Team DSM maakte op de heuveltjes in Limburg een prima indruk en dichtte het gat vrij kwiek. Lang kon de Schot echter niet genieten van zijn goede uitgangspositie, want Onley viel en raakte daardoor weer achterop.

Niet overnemen

Vooral Groves van Alpecin-Deceuninck maakte een ijzersterke indruk vooraan, want door versnellingen van de Australiër moesten Herregodts en even later ook Eenkhoorn de rol lossen. Op hangen en wurgen kon Van Gils wel bijblijven bij de ontketende sprinter annex klassiekerrenner. De Belg nam in het vervolg niet over, omdat hij ervoor wilde zorgen dat Eenkhoorn terug zou keren vooraan.

Dat gebeurde niet, want Groves bleef stoïcijns door brommeren met Van Gils in zijn wiel. Dom of zelfverzekerd? Met zijn snelle benen leek hij in het voordeel op de kasseien in Eijsden. Al heeft Van Gils normaalgesproken ook een aardige sprint. Van Gils kwam er echter niet aan te pas in de spurt, want Groves bleek al met al verreweg de beste vandaag. Het was zijn derde zege van het seizoen.

Nieuws
  • Photo: Davy Rietbergen/Cor Vos © 2023