Oppermachtige Kopecky soleert naar zege in de Ronde van Vlaanderen

Lotte Kopecky heeft voor de tweede opeenvolgende keer de Ronde van Vlaanderen op haar naam geschreven.

Dwars door Vlaanderen 2023 women

Lotte Kopecky heeft na een groots nummer voor de tweede opeenvolgende keer de Ronde van Vlaanderen op haar naam geschreven. De renster van SD Worx wist al vroeg in de finale weg te springen met de Italiaanse Persico maar op de laatste keer Oude Kwaremont loste de Belgische haar metgezel en soleerde vervolgens onbedreigd naar de overwinning.

De suprematie van SD Worx werd nog maar eens onderstreept doordat Demi Vollering in de achtervolgende groep naar de tweede plaats sprintte, nipt voor Elisa Longo Borghini. Wereldkampioene Annemiek van Vleuten was in de finale betrokken bij een valpartij en kon zich niet mengen in de strijd om de ereplaatsen.

Op de Koppenberg moesten veel rensters voet aan de grond zetten, waarna er een kopgroep ontstond met Kopecky, haar ploeggenotes Wiebes, Reusser en de Italiaanse Persico. De twee ploeggenoten van Kopecky moesten er op de Taaienberg en de Kruisberg af, waarna Kopecky op de Kwaremont het verschil maakte.

"Het was enorm lastig aangezien het laatste stuk solo tegenwind was. Ik kon m'n vermogen niet meer leveren, maar blijkbaar was het toch genoeg. Je bent nooit zeker met de snelle Persico in mijn wiel dus ik wilde zo snel mogelijk van haar af. Ik heb de afgelopen weken veel meegemaakt maar op de een of andere manier ben ik er toch in geslaagd te blijven focussen op de sport."

Nieuws
  • Oudenaarde - Belgium - cycling - Lotte Kopecky (Belgium / Team SD Worx) pictured during De Ronde door Vlaanderen - 2023 - a one day race from Brugge to Oudenaarde (women) - Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos © 2023