Annemiek van Vleuten na valpartij in Ronde van Vlaanderen: 'Jammer om zo te eindigen, maar op tijd fit voor Amstel'

Annemiek van Vleuten startte afgelopen zondag aan haar laatste Ronde van Vlaanderen, maar dit ging niet helemaal naar wens. Een valpartij gooide roet in het eten.

De Ronde van Vlaanderen 2023 women

Annemiek van Vleuten kwam in de aanloop naar de Koppenberg ten val en daardoor kwam de 39-jarige renster niet verder dan een 27ste plaats. Na afloop blikte ze teleurgesteld terug op haar laatste optreden in De Hoogmis. "Ik zat goed gepositioneerd in de trein van Trek. Totdat iedereen in een gootje ging rijden en ik van de weg raakte en viel. Dan weet je dat het moeilijk gaat worden."

Het noodlot sloeg toe op 48 kilometer van het einde, ze pikte daarna de draad snel weer op maar het mocht niet baten. "Ik heb mijn beste 60-minutenwaardes ooit gereden, maar daar heb je niks aan als je niet van voren zit. Het is heel jammer om mijn laatste Ronde van Vlaanderen zo te rijden."

Ondanks het tegenvallende resultaat kon ze nog wel genieten van de koers. "Er waren zoveel mensen die mij aanmoedigden, daar heb ik van genoten. Gelukkig heb ik niks overgehouden aan de valpartij en ben ik op tijd fit voor de Amstel", besloot de routinier van Movistar. Na de Amstel betwist Van Vleuten de Waalse Pijl, Luik-Bastenaken-Luik en het drieluik aan grote rondes. Aan het einde van 2023 hangt ze de fiets aan de wilgen.

Vrouwen
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos © 2023