Nieuwe topman Jumbo relativeert berichten: 'We gaan echt niet zomaar de banden met de sport opgeven'

Jumbo verdwijnt als hoofdsponsor, maar de nieuwe topman laat ook weten helemaal niet klaar te zijn met de sport.

Baskenland 2023 stage 1

Het nieuws dat supermarktketen Jumbo na 2024 stopt als naamgever van van wieler- en schaatsploeg Jumbo-Visma sloeg vorige week toch wel in als een klein bommetje. Nu relativeert de nieuwe topman Ton van Veen de berichten enigszins.

In het AD stelt hij dat de heroverweging ook echt een heroverweging is. Ze zijn er nog niet uit. Wel dat ze stoppen als hoofdsponsor, maar voor het overige liggen de opties nog op tafel. "We gaan echt niet zomaar de banden met de sport opgeven. Co-sponsoring? Dat is een scenario, maar we hebben nog niks besloten", aldus Van Veen.

"We hebben aangegeven dat we bij Jumbo een aantal zaken heroverwegen, in de breedste zin van het woord. Niet alleen qua wielersport, ook voor het schaatsen, Max Verstappen en PSV geldt dat."

Hij geeft aan dat ze als hoofdsponsor het hoogste hebben bereikt in de wielersport en is daar ook trots op. Maar op een gegeven moment is het dan tijd om een andere weg in te slaan.

"We zijn sinds 2015 betrokken en werden in 2019 eerste naamgever. Sponsoring heeft een bepaalde cyclus. We hebben het hoogst mogelijke bereikt in de wieler- en schaatssport. Er komt een moment dat je moet kijken of je hetzelfde wil blijven investeren, want het gaat om serieuze bedragen."

Nieuws
  • Photo: Miwa iijima/Cor Vos © 2023