De impact van kleurgebruik bij het bedrukken van bidons

Een bidon bedrukken? Daar komt meer bij kijken dan je denkt! We leggen het uit in het artikel.

Vuelta a San Juan Internacional stage 7

Bidons bedrukken wordt steeds vaker gedaan. Bedrijven profiteren van deze unieke en sportieve giveaway. Maar wat is de impact van de kleur op deze bedrukte bidons? We vroegen het aan de experts van Promofit naar de beste tips en het effect op de kleuren van de bidons. 

Het bedrukken van bidons is een geweldige manier om merkbekendheid te creëren en uw bedrijf of organisatie te promoten. Naast het kiezen van het juiste materiaal en de juiste maat, is het kiezen van de juiste kleuren voor de bedrukking van de bidon essentieel om de gewenste impact te creëren. 

De kleuren die u kiest voor de bedrukking van uw bidons kunnen van invloed zijn op de manier waarop mensen uw merk of organisatie zien. Hier zijn enkele dingen om in gedachten te houden bij het kiezen van de juiste kleuren: 

Kies kleuren die passen bij uw merkidentiteit

Het is belangrijk om kleuren te kiezen die passen bij uw merkidentiteit. Als uw merk bijvoorbeeld bekend staat om zijn serieuze en professionele aanpak, wilt u misschien kiezen voor neutrale kleuren zoals zwart, wit of grijs. Aan de andere kant, als uw merk staat voor creativiteit en speelsheid, kunt u kiezen voor felle en opvallende kleuren zoals rood, geel of groen. 

Houd rekening met de psychologische effecten van kleuren

Kleuren hebben een psychologisch effect op mensen en kunnen gevoelens en emoties oproepen. Blauw wordt bijvoorbeeld vaak geassocieerd met vertrouwen en betrouwbaarheid, terwijl rood wordt geassocieerd met passie en energie. Groen wordt vaak geassocieerd met groei en natuur, terwijl geel gevoelens van geluk en optimisme kan oproepen. Overweeg deze effecten bij het kiezen van kleuren voor uw bidons. 

Zorg dat uw kleuren opvallen

Hoewel het belangrijk is om kleuren te kiezen die bij uw merk passen en psychologisch effect hebben, is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat uw bidons opvallen. Kies kleuren die opvallen en uw merk op een positieve manier onderscheiden van de concurrentie. 

Overweeg de kleur van de bidon zelf

Houd bij het kiezen van kleuren voor uw bedrukking ook rekening met de kleur van de bidon zelf. Als de bidon bijvoorbeeld al een felle kleur heeft, wilt u misschien kiezen voor een bedrukking in een meer neutrale kleur, zodat de bedrukking niet te druk wordt. Als de bidon daarentegen een meer neutrale kleur heeft, kunt u kiezen voor een opvallende bedrukking om uw merk te promoten. 

In het kort is het kiezen van de juiste kleuren voor de bedrukking van uw bidons een belangrijke stap in het creëren van merkbekendheid en het promoten van uw bedrijf of organisatie. Houd bij het kiezen van kleuren rekening met uw merkidentiteit, psychologische effecten van kleuren, opvallendheid en de kleur van de bidon zelf. Met de juiste kleuren kunt u uw merk onderscheiden en uw doelgroep effectief bereiken. 

Wilt u advies bij de keuze van bidons of kleuren? Neem eens contact op met de specialisten van Promofit. Zij bieden een deskundig advies voor de meest opvallende promotiematerialen.  

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met een commerciële partner

Geen categorie
  • Photo: Ilario Biondi/RB/Cor Vos © 2020