HomePelotonpraatEllen van Dijk zegt in het Deens sorry tegen Cecilie Uttrup-Ludwig en...

Ellen van Dijk zegt in het Deens sorry tegen Cecilie Uttrup-Ludwig en fans: ‘Ben wat te ver gegaan’

Ellen van Dijk schoot vorige week uit haar slof over Cecilie Uttrup-Ludwig. Ze ontving veel negatieve reacties uit Denemarken en vindt zelf ook dat ze te ver ging.

Na de eerste aflevering van Wegkletsen, de nieuwe podcast over vrouwenwielrennen die de zwangere Ellen van Dijk samen met Roxane Knetemann maakt, zeiden we dat het een aanwinst voor het wielerpodcastlandschap was omdat Van Dijk geen blad voor de mond neemt.

Naar gevoel

Ze had namelijk flinke kritiek op Cecilie Uttrup-Ludwig in aflevering 1, waarin ze werd gesteund door Knetemann: de goedlachse Ludwig is populair bij het volk, maar in het peloton niet geliefd vanwege haar manier van koersen. Het bericht dat wij erover maakten, werd door de Deense media overgenomen en dus kreeg Van Dijk veel berichten uit Denemarken. Het zorgde ervoor dat ze wat bij zichzelf te rade ging en misschien toch wat meer blad voor de mond wil nemen in de toekomst…

In de tweede aflevering, hieronder te beluisteren, komt ze er in het begin op terug. “Ik heb er wel een naar gevoel over, want zelf vind ik ook dat ik daarin te ver ben gegaan. Ik heb wat te veel gezegd. Dat ik geen fan ben van haar als renster, dat weet zij zelf ook heel erg goed, want we hebben het regelmatig met elkaar aan de stok in de koers, haha.”

Undskyld

Vervolgens gaat ze even door het stof. “Ik heb veel negatieve reacties uit Denemarken ontvangen en ik moet zeggen, ik snap ook dat die mensen gepikeerd waren. Ik heb dingen gezegd die ik zeker niet had mogen zeggen. Daar heb ik spijt van, dus bij dezen wil ik zeggen: undskyld!”, besluit Van Dijk met het Deense woord voor sorry.

Dit alles gebeurt overigens niet in een spijtbetuiging zoals je politici die ziet doen; de dames blijven er vrolijk onder en beschikken over de nodige zelfrelativering. Dus ons oordeel blijft: nog steeds een aanwinst voor het podcastlandschap!

In het vervolg van de podcast kraken ze namelijk ook nog enkele kritische noten over het wat saaie verloop van het vrouwenwielerseizoen tot nu toe. Van Dijk zet vraagtekens bij de vele hoogtestages. Daarnaast bellen ze met succesploegleider Anna van der Breggen van SD Worx.

Ellen van Dijk verwacht in september haar eerste kindje met haar vriend Benjamin de Bruijn, die als producer ook bij deze podcast betrokken is. Na haar zwangerschap is het plan om terug te keren in het profpeloton, met nog één groot doel: olympisch goud op de Spelen van Parijs in 2024.

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Bindend kijkadvies! Giro dell’Emilia pakt met onder anderen Roglic, Pogacar en Yates uit met ijzersterke startlijst

De Giro dell'Emilia kan gezien worden als het kleine broertje van de Ronde van...

🎥 Demi Vollering geeft kijkje achter de schermen in leuk filmpje: ‘Vroeger durfde ik niet te verliezen’

Demi Vollering reed vorige week het EK in Drenthe. Ze zag daar teamgenote Mischa...

Veelbesproken Roglic kopman Jumbo-Visma in Giro dell’Emilia

De Sloveen zou weg mogen bij Jumbo-Visma en ploegen als INEOS Grenadiers, Movistar en...

📸 Ontwerper maakt alvast nieuwe shirtjes voor fusieploeg Jumbo-Visma en Soudal Quick-Step

We hebben al veel vaker aandacht besteed aan het Instagram-account van designer Stijn Dossche,...

Meer zoals dit

📸 Ontwerper maakt alvast nieuwe shirtjes voor fusieploeg Jumbo-Visma en Soudal Quick-Step

We hebben al veel vaker aandacht besteed aan het Instagram-account van designer Stijn Dossche,...

Wout van Aert dolt met echtgenote Sarah De Bie: ‘Is dat vandaag?’

Om dat elfjarig jubileum te vieren deelde Sarah De Bie op Instagram een eerste...

🎥 Hollende koe met ongekend aantal watts/kg houdt kilometers lang peloton bij

We zien in wielerkoers vaker meerenners. En ongetwijfeld is er ook al wel eens...