HomeAchtergrondWie klopt Kopecky in Roubaix? Volgens ons moet het van deze 6...

Wie klopt Kopecky in Roubaix? Volgens ons moet het van deze 6 vrouwen komen

Grijpt SD Worx andermaal de macht tijdens Parijs-Roubaix? Deze zes rensters zullen daar een stokje voor proberen te steken.

In het vrouwenwielrennen is het SD Worx dat de klok slaat. De sterrenformatie van onder meer Demi, Vollering, Marlen Reusser, Lorena Wiebes en Lotte Kopecky is tot nu toe oppermachtig gebleken dit seizoen. In Parijs-Roubaix zal de overmacht wellicht wat minder zijn, maar Kopecky gaat vol voor de dubbel. Wij denken dat onderstaande zes rensters haar grootste concurrentes zijn.

1) Lucinda Brand

Te beginnen met Lucinda Brand. De renster van Trek-Segafredo zal tijdens Roubaix veel baat hebben bij haar ervaring als cyclocrosser. De stuurmanskunst die ze heeft opgedaan in het veld komt goed van pas wanneer ze over de kasseien dokkert.

De voorbije jaren heeft ze ook meermaals aangetoond een goede afmaker te zijn op de weg, haar palmares liegt er niet om. Bovendien werd de 33-jarige vorig jaar ook al derde in Roubaix, dit jaar hoopt ze het twee stapjes beter te doen.

Toch moeten we wel een klein vraagteken plaatsen bij haar naam. De recente resultaten tonen aan dat het vormpeil nog niet helemaal op orde is, maar In Vlaanderen liet ze al zien steeds beter te worden. Zet ze die lijn voort dan staat ze er in Roubaix!

2) Elisa Longo Borghini

Naast Lucinda Brand heeft Trek-Segafredo nog een kanshebber in de gelederen, namelijk de winnares van 2022: Elisa Longo Borghini. De Italiaanse imponeerde vorig jaar met een lange solo en was bijna een halve minuut sneller dan Kopecky en consorten. Dit jaar hoopt ze een soortgelijk kunststukje te volbrengen.

Aan haar vorm zal het niet liggen. Ze werd eerder dit seizoen geveld door ziekte, maar in de Ronde van Vlaanderen reed ze zeer sterk en stond ze op het podium. Ook voor haar geldt: als ze de lijn van Vlaanderen doortrekt, dan zit het wel snor.

3) Marianne Vos

Als we het hebben over kanshebbers voor Parijs-Roubaix, dan moeten we de naam van Marianne Vos uiteraard ook noemen. In 2021 werd ze al eens tweede in Roubaix en een parkoers zoals dit is op haar lijf geschreven. De 35-jarige Nederlandse was er in 2022 niet bij een positieve coronatest, maar dit jaar zal de routinier andermaal een gooi doen naar de overwinning.

Het is echter de vraag of ze de conditie heeft om een rol van betekenis te spelen. De Jumbo-Visma renster heeft dit jaar nog niet veel gekoerst na een operatie aan haar bekkenslagader. Hopelijk hebben de koersen in Vlaanderen ook haar goed gedaan en staat ze er zaterdag.

4) Elise Chabbey

De 29-jarige Zwitserse van Canyon/SRAM Racing is een uiterst consistente factor in het vrouwenpeloton. Ze zit er nagenoeg altijd bij, maar het lukt niet of nauwelijks om écht indruk te maken. Desondanks werd ze vorig jaar wel vierde in deze kasseienklassieker, dus wie weet kan ze voor een verrassing zorgen.

5) Silvia Persico

Silvia Persico is goed begonnen aan dit seizoen. Vorige week werd ze vierde in Vlaanderen en kort daarvoor behaalde ze ook al een zesde plek in de Trofeo Alfredo Binda. Toch wemelt het op haar erelijst nog niet van de overwinningen. Maar als crosster heeft de 25-jarige Italiaanse van UAE Team ADQ een streepje voor.

6)  Pfeiffer Georgi

Als laatste besteden we aandacht aan Pfeiffer Georgi. Dit Britse talent in dienst van Team DSM liet met name talent de Classic Brugge-De Panne zien dit seizoen weer een stap te hebben gezet. Ze werd daarnaast ook nog vijfde in Omloop Het Nieuwsblad. Vorig jaar werd ze negende in Parijs-Roubaix, dus als ze ook in deze koers een stap kan maken, is het podium binnen handbereik.

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

🎥 Chris Froome schittert in eigen, hilarische versie van Bentley-reclame

Op sociale media is een hype ontstaan naar aanleiding van een reclamespotje van Bentley,...

Puck Moonen beleeft heftig wielerdagje: ‘Viel op een gegeven moment flauw op de achterbank van het busje’

Puck Moonen had tot 2021, na haar jaren bij Lotto Soudal, nog een contract...

Zonneveld ziet voor Jumbo-Visma weinig voordelen in fusie: ‘Het is geen keuze uit luxe’

In de podcast In het Wiel vertelt Thijs Zonneveld over het nieuws dat WielerFlits...

Meer zoals dit

De Cauwer over Van Aert en De Lie op EK: ‘Achteraf hadden ze de rollen beter om kunnen draaien’

Weer was het net niet voor Wout van Aert. Op het EK wielrennen op...

Wieleranalisten over mogelijke fusie Jumbo en Soudal Quick-Step: ‘Het lijkt haast onmogelijk te realiseren’

Het nieuws kwam gisteravond bij menig wielerliefhebber binnen als een donderslag bij heldere hemel....

🎥 Puck Pieterse neemt je mee op verkenning op het olympische MTB-parkoers: ‘Opgelet voor plankje!’

(Bijna) alle toppers uit het mountainbikecircuit zijn dit weekend afgezakt naar Élancourt, een gemeente zo'n...