Parijs-Roubaix: de grootste slachtoffers en hun blessures

Nu de stof is opgetrokken, zijn er ook een hoop renners die niet ongeschonden uit de strijd zijn gekomen na Parijs-Roubaix. Een overzicht met de namen en kwetsuren.

Paris Roubaix 2023 elite

Vanuit Nederlands oogpunt kregen we al mee dat Dylan van Baarle flinke verwondingen heeft overgehouden aan zijn Parijs-Roubaix. Hij ging tegen de vlakte in het Bos van Wallers en moest in een Frans ziekenhuis weer aan elkaar gelijmd worden.

Maar helaas waren er uiteraard meer slachtoffers. De vele valpartijen zijn de keerzijde van de prachtige koers die Parijs-Roubaix is. Hieronder lees je de belangrijkste slachtoffers en wat voor blessure ze hebben opgelopen. Dit lijstje is overigens niet compleet, want niet alle ploegen maken de kwetsuren bekend. Maar zo heb je toch een aardig beeld.

Dylan van Baarle lag er dus bij en hield een gebroken schouder, een breukje in z'n hand en drie sneeën in z'n gezicht over aan wat voor z'n glorietocht van vorig jaar nu echt een Hel van het Noorden werd voor de Voorburger.

De hij dit artikel afgebeelde Belg Sebastien Grignard van Lotto-Dstny heeft, zoals je ziet, een hoofdwond en een gekneusde schouder. Zijn landgenoot Piet Allegaert (Cofidis) liep een hersenschudding op. Datzelfde geldt voor de Belg Guilllaume Van Keisrbulck. De laatste Belg in de ziekenboeg is Bert Van Lerberghe (Soudal-QuickStep) die een spierblessure heeft.

Peter Sagan moest in z'n laatste Roubaix opgeven met een hersenschudding en schaafwonden. Ook grote naam Kasper Asgreen kwam niet ongeschonden uit de strijd met een een gekneusde pols en hechtingen in z'n kin.

Zijn teamgenoot bij Soudal-QuickStep Davide Ballerini hield knieproblemen over aan de Hel, terwijl Matej Mohoric open wonden aan z'n voorarm heeft. Teamgenoot bij Bahrain Dusan Rajovic z'n linkerknie ligt dan weer open. De Italiaan Filippo Colombo van Q36.5 sluit de rij met een linkerschouder die uit de kom is.

Nieuws
  • Photo: POOL/PN/Cor Vos © 2023Roubaix - France - cyc