Fem van Empel van start in Brabantse Pijl: 'Als ik Kopecky zie, vraag ik me toch af of ik zou kunnen volgen'

Fem van Empel staat vandaag aan de start van de Brabantse Pijl. Volgende week rijdt de renster van Jumbo-Visma ook nog de Waalse Pijl.

Volta Limburg Classic 2023 Women

De wereldkampioene veldrijden rijdt een beperkt wegprogramma, want later dit jaar wil ze ook nog op de mountainbike laten zien wat ze in haar mars heeft. Daar heeft ze nu een beetje spijt van, vertelt ze in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Volgend jaar zal ik mijn wedstrijdprogramma wel anders indelen. Achteraf gezien had het (voorjaar) wel gepast."

Een koers als de Ronde van Vlaanderen wil de Brabantse in de toekomst dolgraag rijden. "Ik denk dat ik redelijk allround ben en ook de klimmen in de Ronde van Vlaanderen kan overleven. Als ik Lotte Kopecky zie, vraag ik me toch af of ik zou kunnen volgen of dat het beeld vertekent."

Waalse Pijl

In de Brabantse Pijl van vandaag zal een en ander duidelijk worden over haar niveau, want Van Empel neemt het er op tegen onder anderen Demi Vollering en Marlen Reusser. "Ik ben benieuwd waar ik sta op dit niveau, maar op de weg is het heel lastig om te winnen. Er spelen zoveel factoren mee. In de Brabantse Pijl zal ik zo zuinig mogelijk proberen die eerste tachtig kilometer door te komen, tot de lokale lus. Maar het is niet altijd zo dat goede benen een garantie zijn. Alles moet meezitten."

Van Empel heeft weinig ervaring met koersen op de weg, vertelde ze vorig jaar tegen Wieler Revue. Daarom zal ze tactisch nog stappen moeten zetten. Bij de Waalse Pijl van volgende week komt minder tactiek kijken. Dan komt het aan op de laatste keer Muur van Huy. "Ik zal er alles aan doen en daar moet je gewoon de beste in koers zijn. Ik maak me niet druk over de vraag of ik daar goed zal zijn. Zo'n klim is het meest eerlijk."

Nieuws
  • Photo: Davy Rietbergen/Cor Vos © 2023