Maar liefst 4 jaar cel voor twee dieven die 165.000 euro kostend horloge Tadej Pogacar stalen

Tadej Pogacar z'n peperdure horloge werd geatolen in Parijs-Nice. De daders zijn daarvoor nu zwaar bestraft.

Trofeo Alfredo Binda - Comune di Cittiglio 2023

Het gaat Tadej Pogacar op wielergebied dit seizoen alleen nog maar voor de wind. De Sloveen begon zijn jaar met een indrukwekkende raid in de nieuwe Spaanse gravelrace Clasica Jaén en won voor het laatst zeer indrukwekkend in de Ronde van Vlaanderen.

Tussendoor hield Pogi huis in Parijs-Nice, waar hij afrekende met z'n Tour-plaaggeest Jonas Vingegaard. Maar in de Koers naar de Zon kreeg de renner van UAE Team Emirates met een niet-wielergerelateerde tegenslag te maken.

Er zat weliswaar geen individuele rit tegen de klok in deze editie van Parijs-Nice, maar toch had Pogacar een duur horloge meegenomen naar Frankrijk. Hij had een 165.000 euro kostend sporthorloge van Richard Mille om zijn pols in de uurtjes buiten de koers.

Een greep uit de collectie van Richard Mille | Beeld: website Richard Mille

Althans, hij had het niet steeds om zijn pols, want vlak voor de laatste etappe werd het gestolen uit zijn hotelkamer in Valbonne. De twee mannen die er verantwoordelijk voor waren, werden gevonden en bleken ook nog twee gestolen Rolexen in een kluis te hebben. Het horloge van Pogacar werd niet teruggevonden.

De Franse rechter legde een zware straf op voor de diefstal: ze mogen vier jaar brommen en ook een boete van 50.000 euro betalen.

Nieuws
  • Photo: Roberto Bettini/SCA/Cor Vos © 2023