🎥 Ontroerende beelden: Vollering bekommert zich na zege om ontroostbare Fisher-Black

Meteen na haar zege in de Vuelta vloog Demi Vollering in de armen van haar ontroostbare ploeggenote Niamh Fisher-Black.

Demi Vollering sloeg in de vijfde rit van de Vuelta een dubbelslag. De Koningin van het voorjaar kwam als eerste boven op de Mirador de Penas Llanas en neemt zo de rode leiderstrui over van Marianne Vos. Uitgebreid zegevieren deed ze echter niet. Meteen na de finish moest ze haar ploeggenote Niamh Fisher-Black troosten.

De 22-jarige Nieuw-Zeelandse kwam namelijk ten val, in de aanloop naar de slotklim, toen ze een bidon wilde aannemen. Ze reed zich te pletter in een poging om terug de oversteek naar de kopgroep te maken, maar dat lukte haar niet meer, waardoor ze veel tijd verloor in het algemene klassement.

Fisher-Black kwam binnen als 21e, op anderhalve minuut van winnares Demi Vollering, die haar meteen ging troosten. Het leverde mooie beelden op die u hieronder kan bekijken!

Door haar zege leidt Vollering nu het algemene klassement. Ze heeft een voorsprong van 5 seconden op Annemiek van Vleuten, die vandaag tweede eindigde. Er staan nog twee ritten op het programma. Op de slotdag wacht de rensters een aankomst bovenop de monsterlijke Lagos de Covadonga, een kanjer die 13.3 kilometer lang is en een gemiddeld stijgingspercentage van 6.8% kent.

Pelotonpraat
  • Foto: Twitter/Eurosport