🎥 Hilariteit in Vuelta: Gaia Realini en Annemiek van Vleuten beiden gehuldigd als winnares

Na een knotsgekke voorlaatste rit in de Vuelta, ging het er na afloop tijdens de podiumceremonie even chaotisch aan toe.

Gaia Realini (Trek-Segafredo) heeft de voorlaatste rit in de Vuelta gewonnen. De 21-jarige Italiaanse klopte Annemiek van Vleuten in een millimetersprint, nadat beide dames weggereden waren op de slotklim. De wereldkampioene mag morgen tijdens de laatste etappe wel de rode leiderstrui dragen.

Na afloop bleek de organisatie echter niet helemaal zeker over wie in de millimetersprint aan het langste eind trok. Plots werd Annemiek van Vleuten aangewezen als winnares van de zesde rit. Ze mocht ook het podium op. Vervolgens veranderde de wedstrijdjury een tweede keer van mening en oordeelde ze dat Realini alsnog de winnares is.

Uitzonderlijk kregen we dus twee podiumhuldigingen. Bekijk hieronder de hilarische beelden!

Toch geen eerste zege in de regenboogtrui voor Van Vleuten dus, maar ze is wel de nieuwe leidster in het algemene klassement. Demi Vollering daarentegen kende een echt baaldag. Ze raakte achterop toen het peloton op 70 kilometer van de finish in stukken brak en kwam binnen op meer dan een minuut van de winnares.

De slotrit is een bijzonder zware met aankomst bovenop Lagos de Covadonga, een monster van 13.3 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 6.8%.

Pelotonpraat
  • Foto: Twitter/Eurosport Nederland