Dylan van Baarle op schema voor Tour de France: 'Nog een beetje bont en blauw, maar heb vrijwel geen last meer van blessures'

Dylan van Baarle is naar Sierra Nevada getrokken voor een hoogtestage richting de Tour de France. Hij heeft geen last meer van zijn blessure.

Paris Roubaix 2023 elite

Van Baarle kwam in Parijs-Roubaix hard ten val en brak daarbij botten in zijn hand en schouder. Na een hachelijk avontuur in een Frans ziekenhuis moest hij rust nemen. Toch leek de Tour de France nooit in gevaar te komen, en dat komt de zomerse ronde dan ook niet. Van Baarle is inmiddels op hoogtestage getrokken naar Sierra Nevada.

In de podcast die hij samen met Wout Poels maakt geeft hij een update over zijn verwondingen. "Ik heb alweer wat uurtjes kunnen maken op de weg. Ik heb vrijwel geen last meer van mijn blessures, dus het is eigenlijk supersnel gegaan. Vanaf het moment dat ik weer mocht fietsen, is het supergoed gegaan. Ik ben nog een klein beetje bont en blauw bij mijn arm, maar hopelijk trekt dat nog weer weg."

Van Baarle is in Spanje met de Tourploeg. "Het is een lange onderneming die we gaan maken. Eigenlijk alle renners die vorig jaar de Tour hebben gedaan zijn erbij, buiten Roglic dan. En Sepp Kuss rijdt dan natuurlijk de Giro d'Italia. Ik ben nog nooit naar de Sierra Nevada geweest, dus ik ben benieuwd."

Nieuws
  • Photo: Tom Goyvaerts/PN/Cor Vos © 2023