📸 O jee, Shirin van Anrooij is enorm gekrompen...

Shirin van Anrooij reed al hard, maar kan nu een duizelingwekkend aantal watts per kilogram fietsen! Het wordt wel lastig haar te spotten in het peloton..

Trofeo Alfredo Binda - Comune di Cittiglio 2023

Shirin van Anrooij reed een schitterend voorjaar, met heel veel ereplaatsen in grote wedstrijden. Zo legde ze beslag op een derde plaats in de Amstel Gold Race. In Italië won het 21-jarige supertalent bovendien haar eerste WorldTour-koers: de Trofeo Alfredo Binda.

Na het drukke voorjaar (en de drukke crosswinter) nam ze even gas terug, maar nu is in het Spaanse Girona weer aan flink aan het trainen. In de tussenliggende periode heeft ze wel een transformatie doorgemaakt, zo blijkt uit haar Strava: ze is enorm gekrompen.

Dat is goed te zien op de foto waarop ze even uitrust op een Spaans bankje. Mocht ze dezelfde wattages kunnen blijven trappen als voor het krimpen dan zal haar aantal watt per kg. naar enorme hoogten stijgen en is ze al helemaal niet meer te verslaan! (Swipe voor de foto als je hem niet direct ziet.)

We zien de Zeeuwse in haar nieuwe hoedanigheid vanaf 18 mei terug in de Vuelta a Burgos - als we haar tenminste niet over het hoofd zien. Daarna zal ze in ieder geval de Giro Donne rijden vanaf 30 juni. Of ze ook in de Tour de France Femmes van start zal gaan, is nog niet bekend. Ze won daar vorig jaar de witte jongerentrui.

Pelotonpraat
  • Photo: Roberto Bettini/SCA/Cor Vos © 2023