📸 Passo Giau totaal ondergesneeuwd en de Giro moet er binnenkort passeren

Winterbanden onder de fiets voor de Giro-renners! De Passo Giau is namelijk verdwenen onder een dik pak sneeuw. Ook deze rit op losse schroeven?

Eerder deze Giro berichtten we al over een dik pak sneeuw op de Col du Grand Saint-Bernardeen dik pak sneeuw op de Col du Grand Saint-Bernard, deze editie het dak van de Giro met z'n 2472 meter hoogte in de dertiende etappe. Maar daar blijft het niet bij, want ook de befaamde Passo Giau is onder een vers pak sneeuw bedolven afgelopen gisteren.

De Giau zit in een - op papier loodzware rit - over het terrein dat veel toerfietsers kennen van de Maratona dles Dolomites. Maar of de negentiende etappe ook daadwerkelijk doorgang kan vinden is nog maar zeer de vraag. Er is namelijk ongeveer een meter sneeuw gevallen.

Naast de Giau staan ook de Campolongo, de Valparola en de slotklim naar Tre Cime di Laveredo op het programma in de etappe. Maar als je deze beelden ziet...

De etappe waarin de Giau zit staat pas op vrijdag 26 mei op het programma. Maar de weerberichten laten voorlopig zien dat er de komende tijd nog wel wat meer sneeuw bij kan komen. De etappe gaat ook over andere passen die boven de 2000 meter liggen. Een plan B is zeer ingewikkeld voor deze rit.

Giro d'Italia
  • Beeld: MyCols