📸 Van Aert moet sneeuw trotseren in Spanje en dolt met gehackt Twitter-account: 'Niets mee te maken'

Jumbo-Visma is dan toch niet helemaal onverslaanbaar: hackers hebben het Twitter-account van de Nederlandse succesformatie overgenomen.

Het Twitter-account van Jumbo-Visma, dat kon rekenen op zo'n 275.000 volgers, is gehackt. Ze zullen voorlopig gebruik maken van het account van het development team, om volgers op de hoogte te houden van de laatste nieuwtjes. Ook Primoz Roglic werd recent nog het slachtoffer van hackers en riep zijn volgers op om massaal het gehackte account te rapporteren.

Wout van Aert ging er eerder ludiek mee om. "Ik heb er nochtans niets mee te maken", reageerde hij via Twitter, waarop in de reacties getwijfeld werd over zijn onschuld.



Van Aert is momenteel op hoogestage in de Sierre Nevada, waar hij zich klaarstoomt voor de Ronde van Frankrijk. Veel zon schijnt er daar momenteel echter niet. Op Strava deelde hij een kort filmpje waarop te zien is hoe samen met Wilco Kelderman af te rekenen krijgt met lichte sneeuwval. Het werd dan ook een ritje van slechts 40 kilometer.



Vandaag had Van Aert meer kilometer op de teller staan: rond Granada reed hij 138 kilometer, goed voor net geen 3000 hoogtemeters. In de Ronde van Zwitserland (11 juni) komt hij terug in actie. Ook Mathieu van der Poel zal daar aan de start staan.

Pelotonpraat
  • Foto: Strava/Wout van Aert