Bauke Mollema vierde in 15de etappe: 'Het gaat de goede kant op, week geleden had ik dit niet gekund'

Bauke Mollema kleurde de vijftiende etappe in de vlucht van de dag. Hij werd uiteindelijk vierde in de daguitslag.

Giro dÕItalia 2023 - 106th Edition - stage- 15

Op de slotklim moest Bauke Mollema zijn sterkste medevluchters laten gaan. Dagwinnaar Brandon McNulty, Ben Healy en de jonge Italiaan Marco Frigo waren simpelweg te sterk voor de Nederlander. En toch overheerste na afloop het goede gevoel bij de kopman van Trek-Segafredo. Hij voelt namelijk dat hij steeds een beetje beter wordt.

"Het gaat wel de goede kant op", was zijn eerste reactie voor de camera van Eurosport. "Een week geleden had ik dit niet gekund, want toen had ik de benen gewoon niet. Ik voel me beter worden, want ik was gisteren ook al mee. De benen waren op zich goed, maar die andere mannen rijden zo hard op die beklimming. Ik zat er ook net te ver achter om nog terug te komen."

Mollema kwam uiteindelijk samen te zitten met Einer Rubio, die hij in het sprintje erop wist te leggen. "Ik ben blij dat het de goede kant opgaat en dit geeft me vertrouwen voor de derde week. Meestal moet ik het in een grote ronde hebben van de tweede week, maar als ik deze lijn blijf doortrekken, ga ik het zeker nog wel een aantal keer proberen."

Giro d'Italia
  • Photo: Luca Bettini/SCA/Cor Vos © 2023