Gestopte Cobrelli heeft nog moeilijke momenten maar vindt ook nieuwe uitdagingen: 'Weet niet of ik nog een keer campagne ga voeren als politicus'

Sonny Colbrelli moest vorig jaar noodgedwongen stoppen door hartproblemen. Hij probeert nu een nieuwe weg in het leven te vinden.

Paris Roubaix 2023 elite

Eindelijk was Sonny Colbrelli in 2021 de renner die hij altijd al wilde zijn: een absolute wereldtopper. Hij werd Europees kampioen in eigen land, presteerde constant op hoog niveau en zette de kers op zijn loopbaan met de zege in Parijs-Roubaix. In de Ronde van Catalonië van vorig jaar veranderde echter alles toen hij een hartstilstand kreeg. Hij overleefde, maar Colbrelli moest wel stoppen met wielrennen.

De Italiaan probeert positief te zijn, maar heeft soms zijn moeilijke momenten, vertelt hij in gesprek met Het Laatste Nieuws. "Het feit dat ik geen coureur meer ben, vind ik nog altijd lastig. Als je voelt dat het einde van je carrière eraan komt, is dat makkelijker te aanvaarden. Maar als je moet stoppen, terwijl je nog op topniveau bent, is dat moeilijk. Ik had zeker nog twee, drie heel goede jaren voor me. Ik heb af en toe donkere momenten, maar ik probeer vooral aan de mooie dingen te denken."

Politiek

Tegenwoordig is Colbrelli ambassadeur van Bahrain-Victorious en studeert hij om ploegleider te worden. Ook was er even een politieke episode namens de Forza Italia-partij, waarvoor Colbrelli meedeed aan de regionale verkiezingen voor Lombardije. "Ik ken de senator van Forza Italia in Lombardije een beetje. Ik heb geen link met Silvio Berlusconi en zeker niet met zijn Bunga Bunga-feestjes."

Colbrelli werd niet verkozen en twijfelt nu aan het bestaan van politicus. "Ik weet niet of ik het nog een keer ga doen. Ik wilde iets doen voor de sport, voor meer fietsveiligheid in de streek, maar politiek is niet simpel. Ik was elke dag op pad, ging aanbellen aan de huizen, deed mijn ronde op de markt. Echt campagne voeren, ja. Met de mensen praten. Dat kost veel tijd en energie. Ik ben geen politicus, maar heb geprobeerd om het goed te doen."

Nieuws
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos © 2023