HomePelotonpraatSprinterstoelendans in de maak: Jakobsen weg bij QuickStep, ook veel geruchten over...

Sprinterstoelendans in de maak: Jakobsen weg bij QuickStep, ook veel geruchten over andere sprinters

Jakobsen vertrekt waarschijnlijk en heeft volgens het geruchtencircuit een mooie andere aanbieding op zak. En er gaan nog ene hoop andere sprinters van ploeg veranderen.. Alle geruchten op een rijtje!

Het zijn allemaal geruchten, maar volgens de Vlaamse krant HLN komt er een ware stoelendans op gang bij het sprintersgilde. Veel snelle mannen zijn einde contract na 2023. Grootste namen – zeker vanuit Nederlands perspectief – die van ploeg veranderen zijn volgens de geruchten Fabio Jakobsen en Olav Kooij.

Fabio Jakobsen heeft bij Soudal-QuickStep te maken met de ronde-ambities van Remco Evenepoel en daarom zou de Tour er na 2023 niet meer inzitten. Ook Tim Merlier klopt natuurlijk aan de deur – op Instagram postte Jakobsen een foto dat hij aan het trainen was in de Sierra Nevada met daarbij de hashtag #TDF2023, dus deze editie gaan we hem hoogstwaarschijnlijk wel zien in La Grande Boucle.

De Hulk van Heukelum heeft aan interesse bovendien geen gebrek. Hij heeft namelijk een mooie aanbieding van BORA-hansgrohe op zak.

Bij de Duitse ploeg blijft hij rijden op een fiets van Specialized en veel belangrijker: hij treft er de sterke lead-out Danny van Poppel, die zich het afgelopen EK al bewees in dienst van Jakobsen. De deal met BORA zou zo goed als beklonken zijn. Sam Bennett vertrekt bij BORA, dus hij heeft geen ‘last’ van een andere topsprinter.

Van Olav Kooij werd recent bekend dat hij een langer verblijf bij Jumbo-Visma niet ziet zitten, omdat de ploeg hem geen plekje in de Tour-selectie – of welke grote ronde dan ook – kan verzekeren. De ploeg zou nog z’n best doen om hem te laten blijven, maar Team DSM heeft vergaande interesse. Ook Arkea-Samsic informeerde al.

DSM heeft sprintersplekjes over omdat zowel de Giro-etappewinnaar van woensdag Alberto Dainese en Sam Welsford geen nieuw contract krijgen. Hij Arkea-Samsic vertrekt Nacer Bouhanni, maar het zou goed kunnen dat Kooij te duur voor ze is en dan richten ze zich op Bryan Coquard en Arnaud Démare, die bovendien Frans zijn. Démare heeft ook een aanbieding van zijn huidige ploeg Groupama-FDJ op zak.

Trek-Segafredo wordt vanaf de Tour Lidl-Trek en de supermarktketen brengt meer financiële middelen meer. Daarmee zou de ploeg van ploegleider Steven de Jongh naast een nieuwe klassementsrenner (Tao Geoghegan Hart of Mikel Landa) ook Giro-revelatie Jonathan Milan aan willen trekken. Ook UAE is volgens de geruchten geïnteresseerd in de Italiaanse krachtpatser.

Tenslotte is de kans aanwezig dat Pascal Ackermann UAE Team Emirates zal verlaten. Israel-Premier Tech toont belangstelling. Bij die ploeg loopt het contract van Giacomo Nizzolo af.

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Tom Boonen: ‘Ik heb jaren met tuinslang op mijn stuur gekoerst’

Tom Boonen is één van de grootste renners die België ooit gekend heeft. Het...

Jorgenson voelt zich genoodzaakt om te reageren op kritiek: ‘Moet ik dan de handdoek gooien omdat we onze leider verloren?’

Met een aanval op zo'n zes kilometer van het eind zette Jorgenson de koers...

Sportarts: ‘Revalidatie Van Aert zal maanden duren, het is een regelrechte ramp’

Zeven gebroken ribben, een gebroken sleutelbeen en een gebroken borstbeen. Dat is het keiharde...

Visma | Lease a Bike staat stil bij situatie Van Aert: ‘Een diepe buiging voor onze Wout!’

Het wielervoorjaar 2024 werd gisteren in Dwars Door Vlaanderen helaas – bijna letterlijk –...

Meer zoals dit

Tom Boonen: ‘Ik heb jaren met tuinslang op mijn stuur gekoerst’

Tom Boonen is één van de grootste renners die België ooit gekend heeft. Het...

🎥 Beelden van boven: heel peloton inclusief motards dominoot omver, renners in sloot in Franse koers

In de grote koersen zijn echt heel grote valpartijen ons tot nu toe gelukkig...

🎥 Lorena Wiebes danst erop los met YouTuber op podium na zege in Gent-Wevelgem

Lorena Wiebes was gisteren na een millimetersprint de sterkste in Gent-Wevelgem. Ze bleef een...