Almeida kent mindere dag in Giro: 'ik voelde me niet goed, misschien verlies ik morgen nog veel meer tijd'

Joao Almeida kon het tempo van zijn tegenstanders niet bijbenen en verloor kostbare tijd in de strijd om het roze

Giro d'Italia 2023 - 106th Edition - stage- 18

In etappe achttien van de Giro kregen we weer een mooi duel voorgeschoteld tussen de klassementsrenners. Primoz Roglic trok ten aanval en zorgde ervoor dat Joao Almeida de rol moest lossen. Aan de meet verloor de Portugees 21 seconden ten opzichte van zijn tegenstrevers voor het algemeen klassement.

Na afloop reageerde de renner van UAE Team Emirates enigszins teleurgesteld, maar hij bleef wel strijdbaar. "Het was verre van mijn beste dag, maar gelukkig kon ik de schade beperken. Ik blijf vechten tot het einde."

Dinsdag kende Almeida een superdag, hij demarreerde en reed Roglic op achterstand. Vandaag gebeurde het tegenovergestelde. "Het was een relatief korte, maar desondanks intense etappe. Ik voelde me niet goed en verloor tijd. Gelukkig leverde mijn team geweldig werk, we staan er nog steeds prima voor."

Momenteel staat Almeida tien seconden achter op nummer twee Roglic, en 39 seconden achter op rozetruidrager Thomas. Vrijdag wordt de koninginnenrit van deze Giro verreden. "Ik durf niet te zeggen hoe dat gaat lopen. Misschien verlies ik nog veel meer tijd, maar misschien ook niet. Het is in elk geval zeker dat het morgen beter moet", besluit Almeida.

Giro d'Italia
  • Photo: Roberto Bettini/SCA/Cor Vos © 2023