📸 Jasper Philipsen grapt over kale kop Mathieu van der Poel: 'Hopelijk heeft Alpecin geen shoot gepland'

Jasper Philipsen grapt op Instagram over de nieuwe look van Mathieu van der Poel. Hij heeft geen haar meer, terwijl hij het boegbeeld is van Alpecin..

Paris Roubaix 2023 elite

Het was ons ook al opgevallen: het gemillimeterde haar van Mathieu van der Poel en de ironie daarvan omdat hij toch een boegbeeld is van een van de twee titelsponsor van zijn ploeg: Alpecin. In reclamespotjes is hij veelvuldig te zien en spreekt hij de tekst uit: 'Waarom ik Alpecin gebruik? Omdat ik mijn haar wil behouden!'

Die ironie ontging ook ploeggenoot Jasper Philipsen niet op Instagram. Wij deelden een bericht van de ploeg waarop Van der Poel met zijn nieuwe look aan het Zwiften was vanwege slecht weer op hoogtestage, Philipsen postte in zijn stories een fotootje na gedane arbeid.

Van der Poel ligt tenminste languit op de bank te relaxen met z'n kale knar, dus dat duidt erop dat het na de training van gisteren is. De Belgische sprinter schrijft bij de foto: "Hopelijk heeft Alpecin geen shoot gepland (tijdens het trainingskamp, red.) in La Plagne."

Beeld: Instagram Jasper Philipsen

Mathieu van der Poel, Jasper Philipsen (en ook bijvoorbeeld Jonas Rickaert, die je op de foto ziet) verblijven in het Franse skidorp La Plagne op zo'n 2000 meter hoogte om de Tour voor te bereiden. Van der Poel, Philipsen en Rickaert zullen van 14 juni nog in actie komen in de Ronde van België.

De Nederlander rijdt op 10 juni ook nog Dwars Door Het Hageland en zal op 25 juni, een week voor de Tour, ook het NK op de weg betwisten, dat dit jaar wordt gehouden in Limburg (een parkoers van Valkenburg naar Sittard over 218 kilometer).

Pelotonpraat
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos © 2023