HomeColumnsColumn | Ik heb tijdens deze Giro mijn G-spot gevonden

Column | Ik heb tijdens deze Giro mijn G-spot gevonden

Onze redacteur is geen vrouw, maar hij heeft toch een G-spot. Hij kwam daar tijdens deze Giro achter en schrijft erover..

Volgens Wikipedia is het bestaan van de zogenaamde G-spot onzeker en als-ie dan al zou bestaan, is het hebben van zo’n G-spot voorbehouden aan vrouwen. Sinds deze Giro ben ik het daar hartgrondig mee oneens, wat de wetenschap er ook van zegt.

Vuige rocker

Ik ben er namelijk vrij zeker van dat ik mijn G-spot heb gevonden in de afgelopen drie weken. Mijn G-spot openbaarde zich door een rocker. Althans, ik zie ‘m in plaats van met een wit brilletje op z’n hoofd en een strak pakkie om het lijf ook zo voor me met een gitaar om z’n nek en een leren jackie aan. Tourtje langs wat dubieuze zalen in Leeds, Brighton en Cardiff met vuige indierock.

Maar in plaats daarvan reed Geraint Thomas, het gaat over hem natuurlijk, drie weken lang door de regen in Italië om in de laatste twee kilometer zwetend als een os op een Sloveen met een kop van beton te stuiten.

Het is een schrale troost, maar voor mij is hij de winnaar. Meer dan ooit genoot ik van Geraint Thomas. G voor intimi – en die heeft hij nogal veel, want iedereen noemt hem maar te pas en te onpas zo, vandaar dat ik me er ook geen seconde voor schaam dat ik deze hele lofzang op Geraint ophang aan misschien wat flauwe G-spot-vondst-vondst.

Taaie Thomas

Hoe dan ook, een lofzang is het. Geraint Thomas heeft als renner misschien niet de kenmerken om voor hem te supporteren. Hij heeft niet de flitsen van Van der Poel, Pogacar en die andere superrenners die de laatste jaren als paddestoelen uit de grond schieten. Maar met zoveel watts in de benen, is het ook makkelijk(er) flitsen.

Thomas heeft die watts niet. In plaats daarvan is Thomas is taai. Hij heeft natuurlijk heel veel talent, maar kan niet zo met z’n krachten smijten als ‘de bovenmenselijke’ renners van deze generatie. Hij moet slim koersen en dat is niet altijd het leukst om naar te kijken.

De G van Gentleman

Naast de fiets, daar wint Thomas mijn hart. Met typisch Britse humor, op Twitter en in interviews. Met z’n passie voor de wielersport, elke dag een Giro-podcast, zo vanuit z’n hotelbed. En met z’n sportmanship. G staat niet alleen voor Geraint, maar ook voor Gentleman. Hij was zo ongeveer de eerste die Roglic feliciteerde zaterdag en een dag later reed hij zich nog even leeg voor vriend Mark Cavendish – help a brother out, zei hij er zelf droogjes over.

Ik vond hem altijd al een fijne vent, maar ik kan na deze Giro echt zeggen: Geraint Thomas heeft een speciaal plekje in mijn hart. Want daar zit mijn G-spot dus.

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

‘Primoz Roglic verlaat Jumbo-Visma en is op weg naar Movistar’

Ondanks een lopend contract, zoekt Primoz Roglic komende winter andere oorden op. Dat meldt...

🎥 Opgelet, wegenwerken aan de gang! Renners moeten tijdens CRO Race slalommen tussen palen

Bizarre toestanden tijdens de derde etappe van de CRO Race, ook wel de Ronde...

Rui Costa over maatje Remco Evenepoel: ‘Hij probeert te veranderen wat genetisch verkeerd is’

Remco Evenepoel heeft het tijdens de voorbije Ronde van Spanje niet kunnen waarmaken tegen...

Wout van Aert dolt met echtgenote Sarah De Bie: ‘Is dat vandaag?’

Om dat elfjarig jubileum te vieren deelde Sarah De Bie op Instagram een eerste...

Meer zoals dit

Column | De perfecte EK-tactiek, ondanks bondscoach Loes Gunnewijk

Zaterdagmiddag stond ik met een biertje in de hand (ik was niet aan het...

Column | The fall of shame, iedere wielrenner heeft het meegemaakt: als een weerloze dominosteen met fiets en al vanuit stilstand tegen de vlakte  

Onze redacteur over wat iedereen met een racefiets heeft meegemaakt bij een stoplicht of iets dergelijks: de ingeklikte 'fall of shame' (en hij vraagt zich af of Mathieu van der Poel het in zijn jonge jaren ook heeft meegemaakt...)

Column | De plek waar Gino Mäder stierf: met z’n drieën zwijgen we, starend naar petjes, bloemen en een afgrond

Op doorreis naar de eindbestemming van mijn fietsvakantie eind augustus - de Mortirolo moest...