Zwaar teleurgestelde Thomas groots in verlies: 'Roglic heeft me gesmasht, hij verdient het'

Geraint Thomas zag in de twintigste etappe de Giro d'Italia door zijn handen glippen. Hij was na afloop groots in zijn verlies.

Giro dÕItalia 2023 - 106th Edition - stage- 20 - ITT

Het leek een dubbeltje op zijn kant te worden tussen Primoz Roglic en Geraint Thomas, zeker nadat de Sloveen zijn ketting eraf schakelde op de slotklim. Maar tegen het einde viel Thomas stil en zag hij de eindzege door zijn handen glippen. Hij staat nu veertien seconden achter Roglic, maar op de slotdag in Rome zal normaliter niets meer gebeuren.

Een zwaar teleurgestelde maar sportieve Thomas deed na afloop zijn verhaal bij Eurosport-analist Adam Blythe. "Ik wil geen excuses maken, maar ik had het gevoel dat ik niet de echte power had", aldus Thomas. "Ik verlies liever zo dan met twee seconden, want om eerlijk te zijn: hij heeft me gesmasht, hij verdient het", had Thomas mooie woorden over voor Roglic.

"Nu ben ik teleurgesteld, maar na het seizoen kan ik trots zijn. Ik voel vooral mee voor de jongens van INEOS Grenadiers, want zij hebben zo hard gewerkt deze Giro. Ik wil verder iedereen bedanken voor de support. De Italiaanse fans waren geweldig."

Gelukkig heeft Thomas zijn gevoel voor humor niet verloren, want hij sloot af met een grap. "Wat het is het met de G's die tweede worden in deze Giro? Derek Gee werd ook vier keer tweede, toch?", doelde hij op de Canadese renner van Israel Premier-Tech die tweede plaatsen aan elkaar reeg tijdens deze Giro.

Giro d'Italia
  • Photo: Ilario Biondi/SCA/Cor Vos © 2023