🎥 Mooiste beelden van de Giro? Emotionele Cav omhelst Thomas na vriendendienst

Geraint Thomas blikt nog eens terug op het speciale moment met zijn vriend Cav en doet dat met mooie beelden.

Giro dÕItalia 2023 - 106th Edition - stage- 21

Over het algemeen viel deze Giro een beetje tegen (al kleurden deze 5 aanvallers volgens ons deze rondeal kleurden deze 5 aanvallers volgens ons deze ronde), maar het slotweekeend maakte een hoop goed. Zaterdag die zinderende tijdrit op het geitenpad en zondag de mooie sprintzege van Mark Cavendish in Rome. Wat die zege vooral zo mooi maakte: het kopwerk van vriend Geraint Thomas.

De mannen zijn generatiegenoten en kennen elkaar al heel lang, vanaf het baanwielrennen. They go way back, zoals je dan in het Engels zegt. Maatjes, in het Nederlands. Dat was dus in de slotkilometers te zien, want de nummer twee van het algemeen klassement, van een andere ploeg dan Cav, deed even een kopbeurtje voor zijn goede vriend.

Het loonde, want Cavendish sprintte onbedreigd naar de ritzege. De geëmotioneerde Brit knuffelde na afloop alles en iedereen, maar was toch vooral op zoek naar Geraint Thomas. Hij vond 'm, met een mooie omhelzing als logisch gevolg.

Geraint Thomas deelde er op zijn Twitter-account mooie beelden van en schreef erbij: "Nou, als ik dan zelf niet kan winnen, dacht ik: ik kan net zo goed nog even een oude maat een handje helpen. Zie het maar als een vroeg pensioencadeautje, haha.. Klasse, mate!"

Mark Cavendish gaat zich na deze Giro klaarstomen om het etapperecord van Eddy Merckx in de Tour uit de boeken te rijden. Hij rijdt vanaf 7 juni alweer de ZLM Tour, waar hij de sprinttrein met Cees Bol erin zal proberen te finetunen.

Of Thomas de Tour ook zal rijden, is nog niet bekend. Carlo Rodriguez is daar in principe de kopman. Ook Egan Bernal staat op de rol voor de Tour, maar hij kreeg in het voorseizoen andermaal met veel blessures te maken.

Giro d'Italia
  • Photo: Miwa iijima/Cor Vos © 2023