Thibau Nys ontwikkelt zich razendsnel: 'Ik kan die hoge wattages duwen, ook bergop'

Thibau Nys won in de Ronde van Noorwegen zijn eerste profwedstrijd. Het geeft hem veel vertrouwen richting de doelen die gaan komen.

Tour of Norway 2023 stage-2

De derde etappe won Nys met overmacht. Met de branie die hij heeft, vertelde Nys junior dat die overwinning niet geheel onverwachts kwam. "Meer dan in die rit die ik won heb ik mezelf verbaasd in de proloog, waarin een klim stak van 3,5 kilometer maar ik toch zesde werd", aldus Nys tegen Het Laatste Nieuws.

Langzaamaan voelt de renner van Trek-Segafredo zich evolueren naar een sterke WorldTour-renner. "Ik voel dat ik stilaan een 'motor' aan het uitbouwen ben. Dat ik die hoge wattages kan duwen en goed kan volgen, zeker ook bergop. Leuke vaststelling. Het moet me laten evolueren naar een renner die op termijn diverse types wedstrijden aankan en een aantal stevige hellingen - geen cols van 20 kilometer - kan overleven, met mijn sprint als wapen aan de finish."

Toch waakt het Belgische talent ervoor om te hard van stapel te lopen. "Ik heb nog veel progressiemarge. Het is zaak nu om rustig te blijven, beide voetjes op de grond te houden en hard te blijven verder werken. Kan ik deze stijgende lijn doortrekken, dan komen er nog mooie dingen aan."

Achtergrond
  • Photo: Szymon Gruchalski/Cor Vos © 2023