Thomas stelt nieuwe doelen en blikt terug op Giro: 'Na de tijdrit kon ik uren niet op mijn telefoon kijken omdat ik anders moest huilen'

Geraint Thomas was zeer emotioneel nadat hij Giro-winst misliep, maar de Brit gaat niet bij de pakken neer zitten!

Giro d'Italia 2023 - 106th Edition - stage- 21

Geraint Thomas is momenteel rustig aan het bekomen van de emotionele rollercoaster die hij doormaakte in de Giro, de Welshman liet eindwinst op de voorlaatste dag uit handen glippen. Maar in zijn podcast 'Watts Occuring' doet hij wel alvast een boekje open over zijn programma voor de komende maanden. "Ik wil nu eerst even een weekje bijkomen, misschien betwist ik daarna de Vuelta."

De renner van INEOS Grenadiers eindigde tweede na een hevige strijd met Primoz Roglic in de klimtijdrit op dag twintig. "Het was en is nog steeds lastig te verkroppen. Het doet veel pijn om de roze trui te verliezen nadat ik hem zolang in handen had. Ik kon heel lang geen berichten van het thuisfront op mijn telefoon lezen omdat ik anders moest huilen", blikt Thomas terug op de momenten na de verloren race tegen de klok.

Thomas stortte zichtbaar in tijdens zijn tijdrit. Hoewel hij het niet wil aandragen als excuus, noemde hij in de podcast toch een mogelijke reden voor het tijdsverlies. "Ik voel me al een aantal dagen fysiek wat minder. De bergetappes hebben hun tol geëist, vooral de maag heeft het zwaar te verduren gehad. Alle bicarbs die ik innam (een speciale voedingstof) hebben mij geen goed gedaan."

Nieuwe doelen stellen

Momenteel bivakkeert Thomas een weekje bij familie, maar daarna zal hij gauw de trainingen hervatten. "Deze week doe ik misschien een of twee koffieritjes, om de benen soepel te houden. Daarna ga ik er weer vol voor. De nationale kampioenschappen (21-25 juni) zijn mijn volgende richtpunt, ik heb een doel gemaakt van de tijdrit."

Na het NK zal de nummer twee van de Giro zich toeleggen op een goed resultaat tijdens het wereldkampioenschap. Wat hij daarna gaat doen is nog niet zeker, maar de Welshman heeft wel een idee voor ogen. "Ik wil nu nog nergens aan vastzitten, maar ik heb de Vuelta maar een keer gereden. Die ene keer ging het goed, voor mijn gevoel heb ik nog 'unfinshed business' in Spanje."

Achtergrond
  • Photo: Miwa iijima/Cor Vos © 2023 LowRes