Pechvogel Tratnik kon niet naar Giro-feest kijken: 'Ging gewoon kapot, heb een biertje geopend om te proosten op Primoz'

Jan Tratnik miste de Giro d'Italia door een ongeval op training. Hij vond het moeilijk om naar de festiviteiten van zijn ploeg te kijken na de ronde.

Giro dÕItalia 2023 - 106th Edition - Teams Presentation

In gesprek met RTVSLO vertelde de hardrijder van Jumbo-Visma hoe hij het feest van zijn teamgenoten in Rome had beleefd. "Toen ik hun vreugde zag aan de finish, brak ik een beetje. Er kwamen emoties naar boven die ik niet verwacht had. Alles kwam weer naar boven. Het spijt me dat ik er geen deel van uitmaakte en zette de televisie ook uit."

Het was te pijnlijk om zijn ploeg zo te zien. "Ik ging gewoon kapot en kon er niet naar kijken. Toen ben ik naar het terras gegaan, waar ik een biertje geopend heb en proostte op de overwinning van Primoz. Een dag later werd ik met een beter humeur wakker."

Tratnik liet in Luik-Bastenaken-Luik in topvorm te zijn en de Giro d'Italia was zijn grote doel dit jaar. "Ik was in mijn beste vorm en had er alles aan gedaan om honderd procent te zijn." De Sloveen heeft een blessure aan zijn knie en is geopereerd, maar heeft al mooie stappen gezet in zijn herstel.

Achtergrond
  • Photo: Ilario Biondi/SCA/Cor Vos © 2023