📸 Alaphilippe neemt vrouw en zoontje (zelfs bergop) mee tijdens voorbereiding op de Tour

Een profrenner kan maar weinig tijd met de familie spenderen. Julian Alaphilippe heeft echter een manier gevonden om het wielrennen en gezinsleven te combineren.

Tirreno - Adriatico 2023 Stage 4

Naast een uitstekend profrenner, is Julian Alaphilippe ook de man van Marion Rousse en vader van zoontje Nino. Omdat renners bijna het hele jaar door weg zijn op trainingskamp of naar wedstrijden, hebben ze vaak weinig tijd om bij hun familie te zijn. Bij Julian Alaphilippe ligt dat anders.

De Fransman bereidt zich namelijk voor op de Tour (die over een maand al van start gaat), samen met vrouw en zoon. Marion Rousse zat op haar eigen fiets, zoontje Nino zat in de fietskar die uiteraard voort getrokken werd door de Specialized Tarmac SL7 van Julian Alaphilippe. Helaas voor de Fransman ging het onderweg ook bergop. Op Instagram deelde Marion Rousse enkele kiekjes van de gezinsuitstap.

Alaphilippe had afgelopen winter hoge ambities, maar stelde dit voorjaar teleur. Enkel de Faun-Ardèche Classic wist hij te winnen. Tijdens de Tour wil hij zich graag herpakken. De openingsetappe is alvast op zijn lijf geschreven, met aankomst op een strook van 1 kilometer die oploopt aan 5.4% gemiddeld. Op 4 juni staat hij aan de start van de Dauphiné.

Pelotonpraat
  • Photo: Ivan Benedetto//SCA/Cor Vos © 2023