Roglic weet van geen ophouden, deelname aan Ronde van Zwitserland lonkt

Kersvers Giro-winnaar Primoz Roglic denkt vooralsnog niet aan rusten, de Ronde van Zwitserland wordt naar alle waarschijnlijkheid zijn nieuwe doel!

Giro d'Italia 2023 - 106th Edition - stage- 21

Primoz Roglic, kersvers winnaar van de Giro d'Italia, denkt er vooralsnog niet aan om een rustperiode in te lassen. Zwitserse media melden namelijk dat de Sloveen heeft besloten deel te nemen aan de Ronde van Zwitserland. Mocht hij die wedstrijd winnen, dan heeft Roglic alle zeven rittenkoersen van een week op zijn palmares staan.

Hoewel het besluit nog niet helemaal vaststaat, lijkt het wel aannemelijk dat we Roglic in actie gaan zien tijdens de Zwitserse wielerronde. Mocht het zover komen, dan is het goed mogelijk dat de wielerliefhebber zich op kan maken voor een hernieuwde strijd tussen Roglic en Remco Evenepoel. De laatstgenoemde besluit binnenkort waar en wanneer hij terugkeert, de Ronde van Zwitserland is wat dat betreft de meest kansrijke optie.

De organisatie van de wedstrijd zal de Sloveen in elk geval met open armen ontvangen. "We zouden het geweldig vinden om je te zien vechten voor de enige rittenkoers van een week die je nog niet hebt gewonnen", valt te lezen op Twitter. 

Tour de France

Na die zinderende Giro-ontknoping werd Roglic vrijwel meteen gevraagd naar een mogelijke deelname in de Tour de France, hij reageerde toen enigszins mysterieus. "Nee, dat is geen optie. Alhoewel, misschien toch wel. Ik weet het niet. Je weet nooit wat voor uitdagingen het leven brengt, maar ik wil nu nog niet nadenken over die vraag." Als de renner van Jumbo-Visma start in Zwitserland, dan is Tourdeelname vrijwel zeker van de baan.

De Ronde van Zwitserland staat geprogrammeerd voor 11-18 juni. Het achtdaagse traject staat garant voor een flink aantal bergetappes en liefst twee tijdritten.

Nieuws
  • Photo: Roberto Bettini/SCA/Cor Vos © 2023