Tadej Pogacar vanuit Sierra Nevada: 'Vorm is niet zo slecht als ik dacht'

Tadej Pogacar gaf vanop trainingskamp in de Sierre Nevada een geruststellende update over zijn herstelproces.

Over één maand vindt in Bilbao al de Grand Départ van de Ronde van Frankrijk plaats. Tweevoudig winnaar Tadej Pogacar is nog steeds aan het herstellen van een dubbele breuk in de pols, maar liet in een videoboodschap op Instagram blijken dat we hem zeker aan de start mogen verwachten.

Het is ondertussen al zes weken geleden dat de Sloveen tijdens Luik-Bastenaken-Luik ten val kwam door een put in het wegdek. Het verdict was hard: Pogacar brak twee handwortelbeenetjes en werd dezelfde dag nog geopereerd. Sindsdien werkte hij op zijn thuisbasis in Monaco hard aan zijn revalidatie. Fietsen kon enkel op de rollen.

Enkele dagen geleden kwam hij toe in de Sierre Nevada, om er samen met zijn ploegmakkers een hoogtestage af te werken. Hij kan er voor het eerst terug buiten op de weg trainen.

"Toen ik crashte, kon ik alleen maar denken aan het feit dat het niet zo ernstig is en dat ik zo snel mogelijk weer op de fiets wilde", vertelde hij op Instagram. "Ik ben op hoogtestage in de Sierre Nevada om me voor te bereiden op de Tour. Ik kan nu al af en toe op de weg trainen, maar pas volgende week kan ik terug alle trainingen op de weg afwerken."



De Tour gaat over een maand al van start. "Dat is niet meer zo lang, maar de vorm is niet zo slecht als ik dacht. Mijn eerste doel is om gewoon comfortabel op de weg te kunnen fietsen. De laatste 10 dagen hoop ik wat stevige trainingen te kunnen doen."

Na de hoogtestage staan wat verkenningen van de Alpenritten gepland. "Daarna doe ik nog een ultieme hoogtestage in Sestriere (ski-oord in de Italiaanse Alpen, red.). Al sinds de crash heb ik nooit getwijfeld over een Tourdeelname. Met de vorm kom het wel goed", aldus Tadej Pogacar.

Achtergrond
  • Instagram/Tadej Pogacar