Zeeman noemt Dauphiné training in koers: 'Vingegaard staat er goed op, ook als hij nog niet top is doet hij mee met de besten'

Na de zege in de Giro d'Italia gaat de focus bij Jumbo-Visma naar de Tour de France, waarin de ploeg hoopt te winnen met Jonas Vingegaard.

Baskenland 2023 stage 6

De stage op Sierra Nevada is goed verlopen en nu zal een groot deel van de Tourploeg gaan koersen in de Dauphiné. "Maar het winnen van de Dauphiné is geen doel op zich", is Zeeman duidelijk tegen het Algemeen Dagblad. "Jonas staat er goed op. Deze wedstrijd zien we echt als voorbereiding, dus daar is hij zeker nog niet op zijn top. Maar ook een Jonas die niet top is, gaat meedoen met de besten. Dat weet ik wel zeker."

Vervolgens gaat de titelverdediger weer naar Tignes om de puntjes op de i te zetten richting de Tour de France. "Na de Dauphiné is het nog drie weken tot de Tour. Hij zal inspanningen doen die hem conditioneel weer verder helpen, maar de Dauphiné is een soort training in een wedstrijd." Vorig jaar eindigde Vingegaard tweede in de Dauphiné, achter ploegmaat Primoz Roglic.

Roglic

Dit jaar zal Vingegaard met andere verwachtingen aan de start staan. Hij is de renner op wie gejaagd wordt. En bovendien deelde hij vorig seizoen het kopmanschap met Primoz Roglic, die niet van start gaat in Bilbao. "Ik laat Primoz na de Giro even met rust. Daarna gaan we nieuwe plannen maken. Voor het seizoen hebben we met potlood ingevuld dat hij ook de Vuelta gaat rijden. Dat is dus zeker een reële optie."

De selectie voor de Tour de France staat vast. Mocht er iemand uitvallen, is Wilco Kelderman de eerste reserve. "Wilco gaat in het traject richting de Tour mee. Als we hem nodig blijken te hebben, kan hij er direct staat. Dat we zo'n sterke bank hebben geeft rust."

Nieuws
  • Photo: Miwa iijima/Cor Vos © 2023