📸 Het menu van een profrenner: dit kregen Van Aert & co voorgeschoteld op hoogtestage

De Tourploeg van Jumbo-Visma heeft er een hoogtestage in de Sierra Nevada opzitten en daar kregen ze heel wat lekkers voorgeschoteld!

Profrenners moeten hard trainen, goed slapen/recuperen en een strikt dieet volgen. Omdat het wielrennen steeds meer professionaliseert, gebruiken veel wielerploegen tegenwoordig een voedingsapp die de renners vertelt wat en hoeveel ze precies mogen eten.

Bij Jumbo-Visma gebruiken ze daarvoor The Athlete's FoodCoach app. Via hun Instagrampagina lieten ze zien wat er bij de renners van Jumbo-Visma tijdens de hoogtestage in de Sierra Nevada op het menu stond.

"Ze genoten van gevarieerde en heerlijke maaltijden. De focus lag op prestatie en herstel. De chefs hebben wat extra ingrediënten met anti-oxidanten toegevoegd. Die spelen een cruciale rol wanneer het lichaam zich aanpast aan trainen op hoogte."

Ontbijt

Appelpannenkoeken met kwark, vers fruit en granola.

Foto: Instagram/theathletesfoodcoach

Lunch

Sushi bowl poke bowl met groenten.

Foto: Instagram/theathletesfoodcoach

Tussendoortje

Worteltaart met appelsien- en vanilletopping.

Foto: Instagram/theathletesfoodcoach

Avondmaal

Gebakken noodles met Aziatische groenten, pittige woksaus, bloemkool, struisvogelfilet, koriander en chili.

Foto: Instagram/theathletesfoodcoach

Avondsnack

Skyr met gebakken appelschijfjes en braambessen (rijk aan anti-oxidanten).

Foto: Instagram/theathletesfoodcoach
Pelotonpraat
  • Foto: Strava/Tiesj Benoot