HomeGeen categorieTips voor het volgen van wielrennen op televisie

Tips voor het volgen van wielrennen op televisie

Hoe volg je wielrennen het beste op tv? We praten je bij in het artikel dat je hieronder leest met enkele tips!

Wielrennen is een spannende en natuurlijk ook populaire sport die wereldwijd miljoenen fans trekt. Met de Tour de France als grootste wielerronde, zijn er daarnaast nog tal van andere rondes die verreden worden door het jaar heen. Voor veel wielerliefhebbers is televisie de belangrijkste manier om alles van de wedstrijden op de voet te volgen.

Of je nu een doorgewinterde fan bent of nieuw in de wielersport, het volgen van wielrennen op televisie kan soms uitdagend zijn. Ondanks dat je net de beste tv hebt aangeschaft, is het wel zaak om daarnaast nog met een aantal zaken rekening te houden. Los van het feit dat de regie het uiterste best doet om alles in beeld te brengen, wordt er ook het nodige van jou als kijker gevraagd. 

Weet welke routes en ook etappes er worden gereden 

Tijdens bijvoorbeeld de tour, worden er verschillende etappes gereden. De één is een sprint, de ander een bergetappe en ook zullen er etappes bij zijn waar de kans op wat vuurwerk een stuk kleiner is. Op het moment dat je precies weet wanneer er wat gereden wordt, weet je ook voor jezelf wanneer je voor de tv moet gaan zitten.

Je kunt je natuurlijk wel voorstellen dat niet iedereen tijd heeft om uren achter elkaar voor de buis te zitten, om vervolgens te wachten totdat er iets gebeurt. Stel dat je weet dat een etappe 180,6 kilometer is en er in de laatste 20 kilometer pas wat zal gebeuren, dan weet je hoe laat je ongeveer serieus moet beginnen op te letten.

 

Volg het commentaar en de analyses 

Het kijken alleen is al mooi, maar door ook goed te luisteren naar het commentaar en vooral ook de analyse van de (oud) renners, maakt het nog vele malen leuker. Niet alleen leer je er ontzettend veel van, maar zul je ook begrijpen waarom er juist wel of niet wordt gekozen voor een bepaalde actie.

Ook zullen er interviews worden gegeven door de renners, waardoor je alle in-en outs van een bepaalde rit te horen krijgt. Zo kan het zijn dat je een bepaalde actie niet begrijpt, maar de renner uitlegt dat dit puur vanuit tactisch oogpunt is gedaan. Je kunt je dus wel voorstellen dat dit het nog leuker maakt. 

 Zorg voor een geschikte tv 

Het kijken naar wielrennen kan natuurlijk niet zonder een goede tv. Stel dat je momenteel een storende televisie hebt, dan is het aan te raden om te kijken naar een nieuwe tv. Helemaal als echte fan wil je alles op de voet volgen en wil je niets aan het toeval overlaten.

Vooral in de huidige tijd, waarin er wordt gefilmd vanuit allerlei hoeken en standen, is het wel zo prettig dat je dit op op scherp beeld kunt volgen. Zorg er dus voor dat je televisie in orde is en je ook zelf het nodige huiswerk hebt gedaan, zodat je volledig ontspannen voor de buis kunt gaan zitten. 

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met een commerciële partner

 

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

🎥 Chris Froome schittert in eigen, hilarische versie van Bentley-reclame

Op sociale media is een hype ontstaan naar aanleiding van een reclamespotje van Bentley,...

Puck Moonen beleeft heftig wielerdagje: ‘Viel op een gegeven moment flauw op de achterbank van het busje’

Puck Moonen had tot 2021, na haar jaren bij Lotto Soudal, nog een contract...

Zonneveld ziet voor Jumbo-Visma weinig voordelen in fusie: ‘Het is geen keuze uit luxe’

In de podcast In het Wiel vertelt Thijs Zonneveld over het nieuws dat WielerFlits...

Meer zoals dit

Daar is ie dan. De nieuwe S-Works Tarmac SL 8: een eerste indruk!

Aanpassingen Maar eerst een stukje techniek. Meest in het oog springende aanpassing ten opzichte van...

Golden Spikes: over de Geografie van het Baskenland, koersregio bij uitstek

In het nieuwe seizoen van “De Slimste Mens” dat maandag weer aftrapt zit een...

Fabio Jakobsen stapt uit de Tour de France: ‘Ben verdrietig om de Tour te moeten verlaten’

Woensdag probeerde Jakobsen nog mee te sprinten, maar in de finale kwam hij simpelweg...