HomeZelf in het zadelDit zijn de mooiste fietsroutes van Europa

Dit zijn de mooiste fietsroutes van Europa

Hieronder vind je meer informatie over de fietsroutes

Wat je tegenwoordig steeds vaker ziet, is dat men ervoor kiest om op vakantie te gaan met de fiets. Dat is niet zo gek ook; je bent actief bezig en ziet al het moois wat een land te bieden heeft. Ga de mooiste fietsroutes van Europa af en ontdek de natuur, cultuur en historie die het te bieden heeft.

Tijdens deze fietsvakantie maak je de mooiste herinneringen die je later met je kleinkinderen in je schommelstoel deelt. Voor elk niveau wat: wij delen de mooiste fietsroutes van Europa. Lees snel verder!  

EuroVelo 6: van de Atlantische Oceaan tot de Zwarte Zee 

Een van de populairste langeafstandsfietsroutes van Europa. Deze route begint aan de Atlantische kust in Frankrijk en eindigt bij de Zwarte Zee in Roemenië. Tijdens deze route fiets je door de meest schilderachtige dorpen, historische steden, en de mooiste natuurlijke landschappen van Europa. Langs de oevers van rivieren als de Loire en de Donau bezoek je maar liefst tien landen, zoals Duitsland en Kroatië, tijdens een adembenemende fietstocht. Je hoeft natuurlijk niet de hele route te doen, maar kunt er ook voor kiezen om een deel van de route mee te pakken.  

LF1: van Den Helder naar Boulogne.  

Twee landen waarvan het lijkt alsof ze gemaakt zijn om in te fietsen zijn natuurlijk Nederland en België. Een goede reden om deze twee te combineren tijdens een mooie fietstocht. Een van de mooiste fietsroutes van deze twee landen is de LF1, ook wel de Noordzeeroute. Tijdens deze route ga je de gehele kust van de Noordzee af en ontdek je de Hollandse duinen, Vlaamse polders en het uitgestrekte platteland van Frankrijk. Tijdens deze route ga je niet door allerlei bergpaden, dus ook voor de beginnende fietser is dit een perfecte reis. 

AlpeAdria-fietsroute: van Salzburg tot de Adriatische Zee 

Een route met wat meer uitdaging is de AlpeAdria-fietsroute. Deze loopt van de Alpen tot de Adriatische Zee en verbindt de stad Salzburg in Oostenrijk met de kustplaats Grado in Italië. Tijdens deze route fiets je door de mooiste diverse landschappen en ontdek je de meest indrukwekkende culturen. Ondertussen geniet je van het prachtige uitzicht en historische bezienswaardigheden. Let wel: de route komt met steile wegen omhoog, maar daarna natuurlijk ook naar beneden.  

Zoals je ziet, kun je in Europa perfect terecht voor een fietsvakantie. Neem wel een extra tas mee, want in Europa vind je de mooiste wijnen die je thuis bewaart in een  handig wijnrek van hout!

Fiets langs de mooiste rivieren van Frankrijk naar Roemenië tijdens de EuroVelo 6 route. Blijf dichter bij huis en ga de LF1 af langs de Noordzeekust. En tot slot geniet je tijdens de Alpe-Adria-route van de mooiste uitzichten, cultuur en historie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

‘Primoz Roglic verlaat Jumbo-Visma en is op weg naar Movistar’

Ondanks een lopend contract, zoekt Primoz Roglic komende winter andere oorden op. Dat meldt...

🎥 Opgelet, wegenwerken aan de gang! Renners moeten tijdens CRO Race slalommen tussen palen

Bizarre toestanden tijdens de derde etappe van de CRO Race, ook wel de Ronde...

Rui Costa over maatje Remco Evenepoel: ‘Hij probeert te veranderen wat genetisch verkeerd is’

Remco Evenepoel heeft het tijdens de voorbije Ronde van Spanje niet kunnen waarmaken tegen...

Wout van Aert dolt met echtgenote Sarah De Bie: ‘Is dat vandaag?’

Om dat elfjarig jubileum te vieren deelde Sarah De Bie op Instagram een eerste...

Meer zoals dit

11 K*tsituaties die iedere wielrenner herkent

1) Als je al wind tegen hebt en er een tegemoetkomende vrachtwagen passeert Je bent...

Wanneer is een klim op de fiets een col en wanneer juist niet? Uitleg! 

Als mensen bergop fietsen noemen ze het al snel een col. Maar wanneer is iets nou echt een col? Het is niet zo ingewikkeld en leggen het hieronder haarfijn uit.