HomeNieuwsPloegleider Lotto Dstny die seingever omver reed, stopt ermee: 'Ik heb enorm...

Ploegleider Lotto Dstny die seingever omver reed, stopt ermee: ‘Ik heb enorm veel spijt’

Na een incident met een seingever, heeft Carl Roes (Lotto Dstny) beslist om er na 40 jaar mee te kappen als ploegleider.

Tijdens de GP Rik Van Looy, een wielerwedstrijd voor beloften, vond maandag een opmerkelijk incident plaats. Een ploegleider van het Lotto Dstny Development Team mocht van een seingever het parkoers niet oprijden met zijn volgwagen. Hij dat deed dat toch en raakte daarbij de seingever, die ten val kwam. Na het incident reed de ploegleider meteen weg.

Het incident werd vastgelegd op beeld. De lokale politie is een onderzoek gestart. Het is niet duidelijk of de seingever verwondingen heeft opgelopen. CEO Stéphane Heulot zette zijn ploegleider, Carl Roes, meteen op non-actief en veroordeelt het incident.

Onaanvaardbaar

“Dit is een zeer spijtig en onaanvaardbaar incident”, vertelt Heulot aan Het Laatste Nieuws. “Wij willen uitdrukkelijk onze excuses aan de seingever en de organisatie overbrengen. Carl beseft dat hij een fout heeft gemaakt. Hij sprak al met de seingever en bood z’n excuses aan. Wij nemen deze zaak zeer ernstig en beraden ons nu over verdere maatregelen.”

Veel spijt

Verdere maatregelen blijken nu niet meer nodig, want Carl Roes heeft beslist om er mee te stoppen. “Ik ben erg aangedaan door dit incident. Daarom heb ik beslist om mij na 40 jaar volledig terug te trekken uit de sport die ik met veel passie heb beleefd. Ik wil nogmaals mijn oprechte excuses aanbieden aan de seingever, aan de organisatie, mijn ploeg Lotto-Dstny en de wielerwereld”, klink het. (Lees verder onder de video)

“Ik besef maar al te goed dat ik in de fout ging, maar mensen die me persoonlijk kennen weten dat dit niet mijn ware aard is en zo’n gedrag totaal niet bij me past. Ik heb enorm veel spijt, al meteen na mijn actie en ook na de koers informeerde ik daarom meteen bij de organisatie naar de seingever. Ik kreeg z’n contactgegevens en heb hem diezelfde avond nog gecontacteerd en me geëxcuseerd voor mijn gedrag.”

Uitleg over incident

Carl Roes gaf ook meer uitleg over wat er zich precies afspeelde. “Onze renner Jelle Harteel had een mechanisch defect in de voorlaatste ronde”, begint hij. “Na een snelle fietswissel was hij vertrokken zonder bidons. Aangezien we daarna door enkele smalle straten moesten rijden en we bijna in de slotronde waren, besloot ik om een klein stuk van het parkoers af te snijden. Op die manier zou ik de andere ploegleiders niet hinderen.”

“Bij het verlaten van die smalle zone wilde ik opnieuw aanpikken achter onze renner. Ik ben dan gestopt bij de seingever. Op het moment dat ik vertrek, wil de seingever me tegenhouden en raak ik hem met de spiegel van de wagen waardoor hij ten val komt.”

 

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

‘Primoz Roglic verlaat Jumbo-Visma en is op weg naar Movistar’

Ondanks een lopend contract, zoekt Primoz Roglic komende winter andere oorden op. Dat meldt...

🎥 Opgelet, wegenwerken aan de gang! Renners moeten tijdens CRO Race slalommen tussen palen

Bizarre toestanden tijdens de derde etappe van de CRO Race, ook wel de Ronde...

Rui Costa over maatje Remco Evenepoel: ‘Hij probeert te veranderen wat genetisch verkeerd is’

Remco Evenepoel heeft het tijdens de voorbije Ronde van Spanje niet kunnen waarmaken tegen...

Wout van Aert dolt met echtgenote Sarah De Bie: ‘Is dat vandaag?’

Om dat elfjarig jubileum te vieren deelde Sarah De Bie op Instagram een eerste...

Meer zoals dit

‘Primoz Roglic verlaat Jumbo-Visma en is op weg naar Movistar’

Ondanks een lopend contract, zoekt Primoz Roglic komende winter andere oorden op. Dat meldt...

Deze renners, ex-renners en crossers nemen straks deel aan het EK gravel in Leuven

Het allereerste EK gravel wordt op Vlaamse bodem verreden. Op zondag 1 oktober ontvangt...

36-jarige Vittoria Bussi doet (opnieuw) aanval op werelduurrecord

Het is niet voor het eerst dat Bussi een aanval doet op het werelduurrecord....