HomeAchtergrond📸 Mauro Schmid reageert subtiel op aantijgingen van Patrick Lefevere

📸 Mauro Schmid reageert subtiel op aantijgingen van Patrick Lefevere

Mauro Schmid, die straks Soudal Quick-Step verlaat, was wel degelijk aan het trainen tijdens zijn uitstapje in Las Vegas!

Het seizoen loopt ten einde en dus moet Patrick Lefevere straks weer afscheid nemen van enkele renners. Mauro Schmid is er daar ééntje van. Komende winter ruilt de 23-jarige Zwitser The Wolfpack in voor een avontuur bij Jayco AlUla.

In zijn wekelijkse column in Het Nieuwsblad suggereerde Lefevere dat Schmidt in het najaar niet meer serieus met zijn vak bezig was. “Na het WK in Glasgow is hij van de radar verdwenen”, schreef hij. “Toen trainer Koen Pelgrim vroeg waarom zijn data niet in ons trainingsprogramma waren ingeladen, vertelde hij dat zijn Garmin kapot was. Achteraf bleek dat hij in zes dagen op trip was geweest naar Las Vegas. Op het einde van het seizoen maak je aan het afscheid dan al wat minder woorden vuil.”

Dat blijkt echter niet helemaal te kloppen. De Zwitser ging inderdaad naar de gokstad, maar heeft daar wel degelijk getraind. Dat blijkt uit zijn strava-gegevens die hij, naar aanleiding van de aantijgingen van zijn grote baas, nog eens deelde op Twitter. Hij zat 3 uur en 12 minuten op de fiets en had 94,17 kilometer in de benen. Als bewijs voegde hij vier kiekjes bij de strava-training. (Lees verder onder de strava-post)

Kort tripje

In gesprek met GCN gaf de jonge Zwitser meer uitleg over zijn tripje. “Het klopt, ik was in Las Vegas”, begint hij. “Ik was daar echter geen zes, maar drie dagen. Ik zou eigenlijk drie dagen trainen, maar mijn fiets kwam te laat aan en dus kon ik maar één training doen.”

“Het beïnvloedde mijn voorbereiding of training niet. Natuurlijk was het niet mijn beste beslissing, daar heeft hij gelijk in. Maar na het WK en een lastig seizoen voelde ik me moe, dus ik wilde mijn hoofd leegmaken om terug te kunnen knallen in het najaar.”

Zijn band met Lefevere is nog steeds oké. “Ik weet hoe hij is. Hij houdt er wat van om het vuur aan het lontje te steken. Ik ben nog altijd enorm blij om deel uit te maken van het team. Ik heb ook nooit gezegd dat mijn Garmin niet meer werkte. Ik heb gewoon niet gecommuniceerd.”

Palmares

Schmidt boekte op zijn 23e al vier profoverwinningen. Dit seizoen schreef hij het eindklassement in de Coppi e Bartali op zijn naam. Vorig jaar won hij de openingsetappe in die Italiaanse rittenkoers en het eindklassement in de Baloise Belgium Tour. In 2021 won hij de 11e rit in de Giro d’Italia.

 

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

🎥 Merlier wint al lopend strandrace Bredene nadat quad hem bijna omver rijdt

Het was opnieuw gezellig aan de Belgische kust. Nadat twee weken geleden twee mannen...

Thibau Nys na 19e plek: ‘Het gaat niet meer, er moet iets drastisch veranderen’

Het gaat van kwaad naar erger met Thibau Nys. In het begin van het...

18-jarig broertje Egan Bernal gaat koersen in Europa: ‘Egan is als een vader voor mij’

Ronald Bernal is klaar om de volgende stap in zijn carrière te zetten. De...

Eli Iserbyt pakt in wereldbekermanche Flamanville zesde zege van het seizoen

De Zwitser Kevin Kuhn dook als eerste het veld in en reed in de...

Meer zoals dit

🎥 Merlier wint al lopend strandrace Bredene nadat quad hem bijna omver rijdt

Het was opnieuw gezellig aan de Belgische kust. Nadat twee weken geleden twee mannen...

Wout van Aert ergert zich soms aan opdringerige fans: ‘Als ik met familie op restaurant ben durf ik ‘nee’ zeggen’

Een wereldster kan rekenen op enorm veel roem en faam en dat is niet...

Richard Plugge: ‘Lekke band Van Aert in Roubaix was geen pech’

Wout van Aert zag in het voorjaar een allereerste en felbegeerde zege in Parijs-Roubaix...