HomeAchtergrond🎥 Van der Poel amuseert zich op MTB-testevent in Élancourt: 'Mening van...

🎥 Van der Poel amuseert zich op MTB-testevent in Élancourt: ‘Mening van mensen doet er niet toe’

Mathieu van der Poel wil in 2024 dolgraag Olympisch kampioen in het mountainbiken worden en ging vandaag alvast het parkoers verkennen.

Parijs heeft volgend jaar de eer om de Olympische Spelen te mogen ontvangen. De mountainbikerace zal plaatsvinden in Élancourt, zo’n 40 kilometer ten zuidwesten van de Franse hoofdstad. Mathieu van der Poel gaat vol voor goud en neemt zondag, net als regerend olympisch kampioen Tom Pidcock, deel aan het testevent.

Vandaag ging hij de omloop op een voormalige vuilnisbelt gaan verkennen. In gesprek met AD vertelde de wereldkampioen op de weg enthousiast te zijn over het parkoers. “Het is een parkoers waar ik blij mee ben. De drie klimmen zijn goed te doen. Niet te lang voor mij. Het is best een leuke omloop”, klinkt het. (Lees verder onder de beelden)

Foto: Instagram/mtbs.cz

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Aymeric Lassak (@aymeric.lassak)

Van der Poel schreef in het verleden meerdere wereldbekers zijn naam en kroonde zich in 2019 zelfs tot Europees kampioen in die offroad discipline. De laatste jaren heeft zijn mountainbike echter plaats moeten maken voor zijn weg- en crossfiets.

De zeldzame keren dat hij zijn mountinbike van zolder haalde, liep het helemaal mis. Op de Olympische Spelen in Tokyo mocht na het befaamde plankjesincident zijn olympische droom tijdelijk opbergen. Ook op het WK in Glasgow ging hij onderuit.

Het befaamde incident met het plankje. Photo Anton Vos//Cor Vos © 2021

Geen mislukking

Wie dacht dat zijn liefde voor de mountainbike na alle pech wat bekoeld is, heeft het echter volledig mis. “Ik vind het gewoon geweldig om te doen. Mensen vergeten ook snel dat ik wereldtop was toen ik nog voltijds aan het mountainbiken was. Toen ben ik ook Europees kampioen geworden.”

“Ik zie het niet als een mislukking. Door de val in Tokio en het afgelopen WK denken mensen sneller aan de slechte momenten. Maar de mening van die mensen doet er niet zo heel veel toe.”

Toekomst

Na Parijs 2024 wil Van der Poel zich terug op de weg focussen. In de toekomst is hij echter van plan om het mountainbiken terug op te pikken. “Ergens in mijn hoofd zit nog wel het idee om nog een keer vol voor het WK mountainbiken te gaan. Wereldkampioen worden in de drie disciplines  is nog wel een doel.”

“Maar dat is iets voor de toekomst, als ik het op de weg wel gezien heb. Dan wil ik wel echt weer meer op de mountainbike rijden. Dat ik echt weer de mountainbiker kan worden die ik ooit was.”

Drukke zomer

Er wacht Van der Poel in 2024 een drukke zomer, want ook in de wegrit, die op zijn lijf geschreven is, is hij van plan om een gooi te doen naar goud. Hij wil zelfs voorafgaand aan de Olympische Spelen de Tour uitrijden.

“We hebben gezien dat de Tour dit seizoen goed te combineren was met het WK. Maar we moeten het plan nog maken. Het is nog niet zeker of ik voortijdig ga afstappen in de Tour.”

Van der Poel reed voorafgaand aan zijn wereldtitel de Tour. Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2023

Goud in het mountainbiken verkiest hij boven goud op in de wegrit. “Op de weg kun je zoveel winnen: Het WK, ritten in de Tour, klassiekers. De olympische titel is in het mountainbiken het ultieme. Op de weg is dat toch echt anders. Het is natuurlijk mooi, maar staat in de pikorde wel lager dan andere grote wedstrijden.”

Vakantie

Na het testevent van zondag, zit zijn seizoen er overigens op. Circuit Franco-Belge en Parijs – Tours maakten aanvankelijk deel uit van zijn najaarsprogramma, maar Van der Poel heeft nood aan rust na een lang en slopend seizoen. “Ik ga lekker de tijd nemen om thuis met vrienden leuke dingen te doen”, aldus Mathieu van der Poel.

 

 

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

🎥 Merlier wint al lopend strandrace Bredene nadat quad hem bijna omver rijdt

Het was opnieuw gezellig aan de Belgische kust. Nadat twee weken geleden twee mannen...

Thibau Nys na 19e plek: ‘Het gaat niet meer, er moet iets drastisch veranderen’

Het gaat van kwaad naar erger met Thibau Nys. In het begin van het...

18-jarig broertje Egan Bernal gaat koersen in Europa: ‘Egan is als een vader voor mij’

Ronald Bernal is klaar om de volgende stap in zijn carrière te zetten. De...

Eli Iserbyt pakt in wereldbekermanche Flamanville zesde zege van het seizoen

De Zwitser Kevin Kuhn dook als eerste het veld in en reed in de...

Meer zoals dit

🎥 Merlier wint al lopend strandrace Bredene nadat quad hem bijna omver rijdt

Het was opnieuw gezellig aan de Belgische kust. Nadat twee weken geleden twee mannen...

Wout van Aert ergert zich soms aan opdringerige fans: ‘Als ik met familie op restaurant ben durf ik ‘nee’ zeggen’

Een wereldster kan rekenen op enorm veel roem en faam en dat is niet...

Richard Plugge: ‘Lekke band Van Aert in Roubaix was geen pech’

Wout van Aert zag in het voorjaar een allereerste en felbegeerde zege in Parijs-Roubaix...