HomeColumnsColumn | 'Eli, kom je in de zandbak spelen?'

Column | ‘Eli, kom je in de zandbak spelen?’

Onze redacteur las een opmerkelijk bericht over Eli Iserbyt en kon er toch niet omheen dat in het kader van zijn geringe lengte te plaatsen...

Eli Iserbyt vind ik niet alleen qua naam iemand die zo uit een strip van Suske & Wiske lijkt te zijn weggelopen. Suske & Wiske en de Magische Modderrace, waarin ze op de vlucht zijn voor een grote boze gele eend en een klein mannetje op een crossfiets ze uiteindelijk redt: Eli Iserbyt.

Eli en Jerom

Ergens heeft Eli Iserbyt van Jerom. Die borst vooruit, de stoere blik. Maar, ik kan er niet omheen blijven draaien, ergens heeft Eli Iserbyt ook heel veel níét van Jerom. Eli Iserbyt is volgens Wikipedia 1 meter 65 lang en weegt 55 kilo. Dat is één spierbal van Jerom.

Toen ik het bericht las dat Eli een zandbak in z’n eigen tuin had aangelegd, moest ik me dan ook inhouden. Ik wil iemand absoluut niet belachelijk maken vanwege z’n kleine gestalte, zeker niet als die iemand een topsporter is en me aan alle kanten voorbij fietst.

Sterker dan ik

Maar het was toch sterker dan ik. Eli en een zandbak. Hij legde ‘m aan om z’n zandskills te verbeteren, maar in m’n hoofd zag ik alleen maar Eli met zo’n propellerpetje op z’n hoofd zandtaartjes bakken. Michael Vanthourenhout die aanbelt en aan mama Iserbyt vraagt: ‘Mag ik bij Eli in de zandbak spelen?’

Ik schaamde me ervoor. Maar ik verantwoordde die gedachten even later met het besef dat het natuurlijk ook best een absurd gegeven is: je wielerpakkie aantrekken, de fiets uit de schuur pakken en naar je eigen achtertuin rijden. Dwars door de moestuin naar de zandstrook die je hebt laten aanleggen. En dan maar heen en weer rijden.

Ik zou er mijn hele verzameling Suske & Wiskes voor over hebben om eens naar zo’n training te mogen kijken. Eli en de Zinderende Zandtraining.

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

🎥 Merlier wint al lopend strandrace Bredene nadat quad hem bijna omver rijdt

Het was opnieuw gezellig aan de Belgische kust. Nadat twee weken geleden twee mannen...

Thibau Nys na 19e plek: ‘Het gaat niet meer, er moet iets drastisch veranderen’

Het gaat van kwaad naar erger met Thibau Nys. In het begin van het...

18-jarig broertje Egan Bernal gaat koersen in Europa: ‘Egan is als een vader voor mij’

Ronald Bernal is klaar om de volgende stap in zijn carrière te zetten. De...

Eli Iserbyt pakt in wereldbekermanche Flamanville zesde zege van het seizoen

De Zwitser Kevin Kuhn dook als eerste het veld in en reed in de...

Meer zoals dit

Column | End of an era: de bruine broek is niet meer (en dat doet stiekem pijn)

Ik heb de blues. De bruinebroekenblues. Het nieuws sloeg in als een bom bij...

Column | Het beste idee sinds tijden: het WK veldrijden op Nieuwjaarsdag

Sinds het bommetje dat UCI-voorzitter David Lappartient gooide over crossers die Wereldbekerwedstrijden laten schieten...

Column | De veldritkalender moet drastisch hervormd worden: de Cross WorldTour

Onze redacteur draagt veldrijden een warm hart toe en vindt het hartstikke leuk om naar te kijken en daarom wil hij... minder veldritten.