HomeColumnsColumn | Wout van Aert moet de Tour overslaan en de lead-out...

Column | Wout van Aert moet de Tour overslaan en de lead-out van Olav Kooij worden in de Giro

Onze redacteur werd vanochtend recalcitrant wakker en ziet een mooie rol weggelegd voor Wout van Aert in de Giro...

Soms word je ’s ochtends wakker met een niet te temmen rebellie in je donder en is het enige wat je wil zoveel mogelijk Belgen op de kast jagen. Vanochtend was zo’n ochtend voor mij. Alles kwam heel mooi samen en in gedachten zag ik Sporza-boegbeeld Karl Vannieuwkerke al schuimbekkend en met een kloppend adertje bij z’n slaap de titel van de column tot zich nemen.

Open zenuw in Belgische samenleving

Na het ontbijt was ik nog net zo recalcitrant. Een kopje gemberthee om wat tot rust te komen, hielp ook al niet. Ik besloot ‘m maar gewoon te schrijven en zag mijn vingers de letters die samen de titel ‘Wout van Aert moet de Tour overslaan en de lead-out van Olav Kooij worden in de Giro’ vormen op het digitale papier zetten.

Het begin van de column die je nu leest. Met dus als enig doel zoveel mogelijk Belgen op stang jagen. Ik raak met zo’n titel namelijk een open zenuw in de Belgische samenleving. Vorig jaar brak in de Tour namelijk bijna de Derde Wereldoorlog uit toen Jonas Vingegaard geen meter op kop wilde rijden in de eerste rit naar Bilbao. Later werkte Van Aert zich in de bergen wel weer in het zweet voor de Deen.

Generaal Vannieuwkerke

Onder aanvoering van Generaal Vannieuwkerke stoomde een horde woedende Belgische troepen nog net niet via Nederland, het hoofdkantoor van Jumbo-Visma in Den Bosch als een ruïne achterlatend, op naar Denemarken. Maar veel scheelde het niet. Hun Wout moest alweer knechten en kreeg er niets voor terug!

Nu zinspeelt Van Aert zelf op een deelname aan de Giro in plaats van de Tour en wil het geval dat Nederlands sprinthoop Olav Kooij bij het tekenen van zijn nieuwe contract bij Jumbo-Visma de garantie kreeg dat hij in 2024 een grote ronde mag rijden.

Lees verder onder de advertentie

1 + 1 = 2 (of 3)

Rekenen is niet mijn sterkste punt, maar 1 + 1 lukt nog net. Dat is 2, en in sommige gevallen 3. Of misschien nog wel meer zelfs, want in de Tour of Britain van dit jaar liet Kooij al zien met Van Aert als lead-out onklopbaar te zijn. Het deelnemersveld zal in de Giro wel ietsje sterker zijn, maar er lonkt een flink aantal etappezeges.

Bijkomend voordeel: voor Belgen is er denk ik nog één ding erger dan één van hun beste wielrenners die de ballen uit z’n broek rijdt voor een Deen: één van hun beste wielrenners die de ballen uit z’n broek rijdt voor een Ollander. Generaal Vannieuwkerke, verzamel de troepen maar alvast!

P.S. Adem rustig in en uit, lieve Belgen die dit lezen, het is niet heel serieus bedoeld. Forza Wout! Hij kan heus zelf nog wel een ritje winnen in Italië…

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

🎥 Arkea-B&B Hotels pakt in gelikt filmpje uit met nieuw shirt in thema van beroemd zwaard

Wielerploegen doen er heden ten dage alles aan om onderscheidend te zijn. De social...

Wout van Aert: ‘Ik had als kind helemaal niks met wegwielrennen’

Wout van Aert start zijn crossseizoen aanstaande zaterdag in Essen, om vervolgens met de...

Dylan Groenewegen over Fabio Jakobsen: ‘Nooit een vriend van me geweest, wel een geweldige wielrenner’

De namen van Dylan Groenewegen en Fabio Jakobsen zullen voor eeuwig met elkaar verbonden...

Waarom Van Aert zijn crossseizoen juist in Essen begint: bevriende sponsors en een extra inspanning

Wout van Aert zijn crossseizoen is eigenlijk samengepakt rond de kerstdagen en nog een...

Meer zoals dit

Column | Sorry, maar het is echt te koud om buiten te fietsen

Fietsen. Heerlijk. In het zonnetje. De hitte zien opstijgen boven de weg. Een lekker...

Column | End of an era: de bruine broek is niet meer (en dat doet stiekem pijn)

Ik heb de blues. De bruinebroekenblues. Het nieuws sloeg in als een bom bij...

Column | Het beste idee sinds tijden: het WK veldrijden op Nieuwjaarsdag

Sinds het bommetje dat UCI-voorzitter David Lappartient gooide over crossers die Wereldbekerwedstrijden laten schieten...