Demi Vollering over verleden als schaatster: 'Wielrennen is veel leuker om te doen'

Demi Vollering was ook een schaatstalent en deed mee aan internationale wedstrijden. Daar vertelt ze over - en ook over familie die actief was op de Olympische Spelen.

Simac Ladies Tour 2023 - stage-3

Dit weekend is er natuurlijk veldrijden met de Superprestige in Niel en de Wereldbeker in Dendermonde, maar ook in het schaatsen beginnen de Wereldbekerwedstrijden. En het had niet veel gescheeld of Demi Vollering was nu in het Japanse Obihiro geweest voor de eerste manche.

Schaatsen tegen Lollobrigida

Vollering heeft namelijk een verleden als schaatster op een behoorlijk hoog niveau. Uiteindelijk koos ze voor het wielrennen, maar ook in het schaatsen reed ze internationale wedstrijden. Dat vertelt ze in ons nieuwste magazine (die kun je hier bestellen), waarin een uitgebreid portret over Vollering staat.

In het wielrennen moet ze afrekenen met bijvoorbeeld Elisa Longo Borghini, maar op de schaats streed ze tegen een andere Italiaanse - en die was wat beter dan Vollering. "In Erfurt heb ik weleens tegen Francesca Lollobrigida geschaatst, maar toen werd ik flink eraf gereden, hoor. De kans was klein dat ik het als schaatsster had gered."

Wielrennen veel leuker

Achteraf bewees Lollobrigida haar een dienst, want het was een van de redenen dat ze uiteindelijk voor het fietsen koos, waar ze meer talent voor had; het fietsen zit bovendien ook in de familie.

"Nu ben ik er blij mee, want wielrennen is veel leuker om te doen. Lekker bezig zijn in de buitenlucht en daarbij kom ik ook nog uit een wielerfamilie, want mijn nicht Nancy van der Burg was ook prof en mijn neef Joost van der Burg heeft aan de Olympische Spelen van Rio de Janeiro meegedaan als baanwielrenner."

Achtergrond
  • Photo: Anton Vos/Cor Vos © 2023