Geraint Thomas bijt van zich af na negende rit: 'We zijn soms net clowns in een circus'

Geraint Thomas is niet te spreken over de gevaarlijke finale van de negende Giro-etappe.

Ondanks een valpartij heeft Geraint Thomas daags voor de rustdag veilig en zonder kleerscheuren de finish van de negende etappe in Napels bereikt. Dat had volgens hem ook anders kunnen lopen. Voor de camera van Eurosport beet "G" na afloop stevig van zich af over de gevaarlijke finale.

"We hebben het tegenwoordig veel over veiligheid, maar deze finale was echt niet veilig. We zijn soms net clowns in een circus”, klinkt het. "Ik hoorde de hele tijd kettingen van fietsen springen. Dat is niet lekker. Het is best wel eng als de hele tijd renners onderdoor komen om te passeren.”

"Er zaten bovendien ook enorm veel gaten in de weg. Ik ben bij dat ik de rit heelhuids ben doorgekomen. In de finale was het echt enorm chaotisch, maar de jongens wisten me ook vandaag weer goed te beschermen. Zo reed ik bijna altijd in een goede positie.”

Over de valpartij had hij niets te vertellen, maar volgens Zak Dempster is alles oké met zijn kopman. "Geraint is in orde. Hij had wat last van z'n elleboog, maar sprong op als een kat na die val. Dat is goed."

Bekijk het originele bericht