Tim Merlier verslaat Milan in Padova en boekt tweede ritzege deze Giro d'Italia

Tim Merlier heeft de achttiende etappe in de Giro d'Italia gewonnen. Hij versloeg Jonathan Milan en Kaden Groves in de straten van Padova.

Nieuws Tim Beck

De achttiende etappe was weer een mooie kans voor de sprinters. Het was meteen duidelijk wat de bedoelingen waren van sprintersploegen als Lidl-Trek (Milan), Soudal Quick-Step (Merlier) en Alpecin-Deceuninck (Groves). Aan de samenstelling van de kopgroep was ook direct te zien dat het geen heel enerverende dag zou worden.

Slechts vier renners trokken ten aanval: Andrea Pietrobon, Mirco Maestri (Polti-Kometa), Filippo Fiorelli (Bardiani) en Mikkel Honoré (EF Education-EasyPost). Zij kregen nooit een heel grote voorsprong, waarna Edoardo Affini van Team Visma | Lease a Bike op zo'n zestig kilometer van de meet besloot de oversteek te maken naar de kop van de koers.

Arensman lek

Toch veranderde dat niets aan de kansen, want op ruim tien kilometer van de meet zat hun vluchtpoging erop en werd duidelijk dat de rit in een sprint zou eindigen. Even was er nog een spannend moment voor Thymen Arensman in de slotfase, want de Nederlander reed op zo'n zeven kilometer van de meet lek en werd zelfs nog bijna ondersteboven gereden door een Shimano-auto. Gelukkig wist hij tijdig terug te keren in het peloton en verloor hij geen tijd.

Bij tijd en wijle was het een bochtig en smal parkoers in de slotfase en er was geen ploeg die het constant op de rit had. Lidl-Trek meldde zich in de laatste kilometer op kop van het peloton, maar er was één probleem: Milan zat niet in het wiel van de lead-out. Daardoor werd het een gekke sprint en moesten er spurters al van vroeg aangaan. Uiteindelijk kwam Milan nog sterk opzetten, maar Merlier was net iets sneller.

Nieuws
  • Cor Vos
Bekijk het originele bericht