Rolf Aldag ziet heel BORA-hansgrohe groeien door aanwezigheid Roglic: 'Ze stijgen allemaal boven zichzelf uit'

Primoz Roglic heerst in de Dauphiné. Hijzelf, maar ook zijn ploeg BORA-hansgrohe is op de afspraak. 

Nieuws Tim Beck

De Sloveen sprintte in de twee bergetappes naar de overwinning. Wat verder opviel was zijn zeer sterke helper Aleksandr Vlasov, die zelf ook de benen had om op het podium te eindigen maar zich volledig opofferde in dienst van de Sloveen. "Het was ook echt nodig om de Dauphiné samen te rijden. Al was het maar om de automatismen erin te slijpen", aldus ploegleider Rolf Aldag tegen Het Nieuwsblad.

De Duitser ziet dat iedereen bij BORA-hansgrohe een stapje extra kan zetten met Roglic als kopman. "Ik zie dat iedereen in deze selectie meegroeit met de leider. Neem nu Marco Haller. Dit kon hij vroeger niet. Hij overleefde nu een super snelle start, ging over de Col de Saisies heen en stormde naar de Ramaz."

De Oostenrijker was niet de enige, want ook jongens als Nico Denz en Matteo Sobrero verzetten goed werk voor Roglic. "Noem ze allemaal maar op, ze stijgen allemaal boven zichzelf uit. En dan heb je een Primoz die het werk afmaakt. Hij hoeft niet de beste klimmer te zijn, hij heeft nog altijd zijn explosiviteit waarmee hij kan scoren. Kijk eens naar zijn palmares, hij is altijd goed voor overwinningen."

Bob Jungels

Bob Jungels is een voormalig-winnaar van Luik-Bastenaken-Luik en een Tour de France-etappe, maar ook iemand met zoveel ervaring is nog onder de indruk van Roglic. "Het is een privilege om voor hem te werken. Een hele eer. Op en naast de fiets is het een super nice guy. Ik was heel blij dat hij bij ons kwam."

De Luxemburger kent Roglic al even vanuit het peloton. "We babbelden onder de koers en apprecieerden elkaar. Vandaag (gisteren, red.) was het niet echt de bedoeling om voor de zege te rijden. Maar de andere ploegen daagden ons uit en dan zie je dat de collectieve sterkte van BORA-hansgrohe de sleutel was tot een nieuw succes."

"Het gegeven dat Vlasov zich belangeloos opoffert voor Primoz zegt veel. Ze hebben echt wel een goede relatie. Aleksandr, Jai Hindley en Matteo Sobrero zijn super sterke jongens. We proberen hen te steunen waar we kunnen. Uiteindelijk moeten we Primoz alleen maar voorin houden. De rest doet hij zelf wel."

Nieuws
  • Cor Vos
Bekijk het originele bericht