🎥 Philipsen pakt in Nîmes derde ritzege, Girmay komt ten val en sprint niet mee

Jasper Philipsen heeft de 16e etappe in de Ronde van Frankrijk op zijn naam geschreven en maakt nog kans om de groene trui te winnen.

Nieuws Jasper Vandecasteele

De sprinters die het loodzware Pyreneeënweekend en de rustdag hadden overleefd, kregen vandaag een allerlaatste kans op een ritzege voorgeschoteld. Vanaf morgen is het immers klimmen geblazen tot in Nice.

Het startschot werd gegeven in badplaats Gruissan, in het Zuiden van Frankrijk. De enige hindernis was een klimmetje van 4e categorie halverwege. In finishplaats Nîmes kwam het zoals verwacht tot een massasprint.

In de aanloop naar die sprint kwam groene trui Biniam Girmay ten val op een rotonde. De Eritreër doet een hele slechte zaak in het puntenklassement, maar kon wel weer op de fiets stappen en zal wellicht zijn Tour vervolgen.

Jasper Philipsen bleef weg uit het gewoel en pakte zijn derde ritzege. De 'Vlam van Ham' klopte Phil Bauhaus en Alexander Kristoff. Wout van Aert bolde als vijfde over de streep. Beelden en uitslag:

In het puntenklassement heeft Girmay nu nog maar 32 punten voorsprong op Philipsen. De klassementsmannen bereikten allemaal veilig de finish. Morgen trekt het peloton richting de Alpen. De finish ligt bergop maar de etappe is niet super lastig.

Nieuws
  • Cor Vos
Bekijk het originele bericht