Lefevere reageert op transfergerucht Evenepoel en sneert naar 'slechte verliezer' Visma | LAB

Patrick Lefevere sluit niet uit dat Remco Evenepoel volgend jaar naar een andere ploeg verhuist.

Nieuws Jasper Vandecasteele

Patrick Lefevere is een tevreden man. Zijn poulain Remco Evenepoel mikte in zijn Tourdebuut op een top-5 in het algemene klassement. Dat is uiteindelijk een plekje op het podium in Nice én etappewinst geworden.

"We wisten dat het erin zat, maar we zijn toch ook wel wat verrast", glundert de CEO van Soudal Quick-Step in het zonnige Cannes voor de camera van VTM. "Ik hoop dat Remco ooit de Tour kan winnen, maar Tadej is ook niet zo oud. Remco heeft de pech dat hij tegen de Eddy Merckx van deze tijd moet koersen."

Evenepoel naar BORA?

De exploten van Evenepoel doen onvermijdelijk de transfergeruchten weer aanzwengelen. Zo verneemt Het Laatste Nieuws van bronnen dat een deal tussen Remco Evenepoel en Red Bull-BORA-Hansgrohe 'nakend of zelfs rond' zou zijn. Ook UAE Team Emirates, Ineos Grenadiers en Israel-Premier Tech trekken aan zijn mouw.

Lefevere bevestigt noch ontkent dat Evenepoel volgend jaar nieuwe oorden opzoekt. "Ik ben Madame Soleil natuurlijk niet. Maar we hebben een contract tot eind 2026. Als iemand weg wil, hangt daar een prijskaartje aan vast."

"We zouden het niet leuk vinden dat hij vertrekt, maar goed. Dat contracten er zijn om verbroken te worden? Ja, vooral als je een goeie advocaat hebt.”

'Slechte verliezer'

Lefevere geniet overigens van het machtsvertoon van Tadej Pogacar. Merijn Zeeman, Sportief Directeur bij Visma - Lease a Bike, vindt dat Pogacar zichzelf er niet populair mee maakt, maar Lefevere vindt niet dat de Sloveen te gulzig is. "Dat heb ik ze vorig jaar niet horen zeggen. Het is toch een beetje de taal van de slechte verliezer.”

Nieuws
  • Cor Vos
Bekijk het originele bericht