Pogacar: 'Van der Poel staat geweldig met die regenboogtrui, maar ik wil die afnemen'

Tadej Pogacar had pas wielergeschiedenis geschreven, of hij stelde al meteen een nieuw ambitieus doel. 

Nieuws Jasper Vandecasteele

Tadej Pogacar heeft zondag wielergeschiedenis geschreven. Hij is de eerste renner sinds Marco Pantani in 1998 die op één seizoen zowel de Giro d'Italia als de Tour de France wint. "Ik ben supergelukkig, ik kan het niet beschrijven", glunderde de kersverse Tourwinnaar in Nice.

"Na twee harde jaren in de Tour, met enkele foutjes, is alles nu perfect verlopen. Ik vind de juiste woorden niet. Deze Tour was geweldig. Ik heb genoten van de eerste tot de laatste dag. De steun was onwaarschijnlijk en ik kon niemand teleurstellen."

"Sommige mensen zeiden dat ik met mijn keuze voor de Giro op veilig speelde", vervolgt de Sloveen. "Dat zou zo geweest zijn als ik deze Tour niet had gewonnen, want dan zou dit jaar nog altijd geweldig geweest zijn. Maar om nu te winnen, dat is van een ander niveau. Ik ben zo trots. Dit is ook het beste tijdperk met de klassementsmannen onder elkaar."

Hij verklapte meteen ook een geheimpje. "Dit is de eerste grote ronde waarbij ik elke dag vertrouwen voelde. Zelfs in de Giro heb ik één slechte dag gezegd, al zal ik jullie niet verklappen wanneer dat was."

De Sloveen was amper bekomen van historische triomf, of hij stelde al een nieuw doel. "Mathieu van der Poel staat geweldig met die wereldkampioenentrui, maar ik wil die afnemen. Ooit wil ik dat regenboogshirt dragen, maar er is nog tijd." De WK-wegrit vindt plaats op 29 september in Zürich en is heuvelachtig.

Nieuws
  • Cor Vos
Bekijk het originele bericht